Badia mostra preocupació per com s’interpreta el dret a l’assistència lletrada dels detinguts (Vídeo)


El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, ha mostrat la seva preocupació per com s’interpreta el dret a l’assistència lletrada dels detinguts. Badia ha fet aquests comentari durant el seu discurs en el marc de l’inici de l’any judicial, on ha afegit que a vegades ‘trobem dificultats per fer valer drets que haurien de ser bàsics dels ciutadans’. Tot i això, en declaracions posteriors ha tret importància a la qüèstio dient que havia fet referència a un fet molt recent que encara no s’havia pogut tractar, però que tant el ministre com el fiscal han mostrat la mateixa preocupació i per això considera que es podrà resoldre ràpidament. Durant la seva intervenció també ha demanat que hi hagi més confiança en els advocats dins de la Justícia i se’ls vegi com a col·laboradors i no com a impediments.

La cerimònia d’inauguració de l’any judicial, que s’ha celebrat aquest dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha servit a molts dels ponents per expressar les seves demandes i inquietuds. Entre ells, el degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, que ha manifestat que ‘tenim problemes amb com s’interpreta el dret a l’assistència lletrada dels detinguts’. Així, durant la seva intervenció, el degà ha indicat, fins i tot, que ‘ens trobem amb dificultats per fer valer drets que haurien de ser bàsics dels ciutadans’.

En declaracions posteriors, però, el degà ha especificat que ‘estem preocupats per com s’interpreta el dret a l’assistència lletrada dels detinguts’, i ha reconegut que ha fet el comentari per un ‘fet molt recent’ del que no havia parlat encara amb el ministre ni tan sols amb el director de la Policia. Per aquest motiu no ha volgut donar més detalls del fet, i després de comentar-ho amb els responsables ha indicat que ‘la sort és que tant el ministre com el fiscal general comparteixen la preocupació i crec ho podrem resoldre’.

En aquest sentit, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, ha opinat que ‘sembla una petita incidència que ha tingut lloc en els darrers dies’ i ha afegit que es resoldrà en ‘el més breu termini’. A més, ha recordat que s’està treballant en una reforma del Codi de Procediment Civil que dirà com ha de tenir lloc l’assistència lletrada i en quins moments.

Un altre comentari del degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, ha estat la reclamació que hi hagi més confiança entre els diferents col·laboradors de la Justícia, i concretament cap als advocats. Badia ha opinat que ‘massa sovint els advocats són vistos com impediment’, i que en canvi, la intenció de tots els operadors de la Justícia és la mateixa, ‘però cada un des de la seva funció’.

Així, Badia ha mostrat ‘l’esperança’ que la confiança en que cadascú fa bé la seva feina creixerà, i que això permetrà treballar millor.

L’advocat ha especificat que aquest comentari fa referència al dia a dia, però que les relacions entre el Col·legi i el Ministeri o el Consell Superior de la Justícia són ‘immillorables’, tal com ha dit també Espot.

1 comentari

  1. Assistència lletrada a un detingut en el Codi de Procediment Civil? Ostres sí que en som d’innovadors…Pot ser el que es vol dir en una reforma del Codi de Procediment Penal…

Comments are closed.