badiaEls membres del Col·legi d’Advocats han reelegit, aquest dijous, a Francesc Badia com a degà del col·legi amb el suport gairebé absolut dels votants. Dels 96 advocats exercents que han votat, 94 ho han fet a favor, un vot ha estat nul i un altre en blanc. A més, s’han comptat onze vots de no exercents a favor de la candidatura. Badia ha explicat que per a aquest nou període la junta es marca com a principal objectiu col·laborar perquè la llei de l’advocacia sigui aprovada i ajudar que la professió sigui reconeguda. A més també volen divulgar la necessitat del codi civil i insistir en la millora de l’Administració de la Justícia.

El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, ha encapçalat el col·legi durant dos anys, i aquest dijous ha estat reelegit després de liderar l’única candidatura que s’ha presentat a la junta. La candidatura ha rebut un suport gairebé unànime, amb 11 vots a favor de no exercents, 94 vots a favor d’advocats exercents, un vot nul i un vot en blanc.

Per a la nova etapa, el degà ha assenyalat com a objectius principals el de ‘continuar el que s’ha fet fins ara i ajudar a que la professió sigui reconeguda’, ja que opina que ‘els advocats fan esforços per la societat que no els hi són del tot reconeguts’. A més, ha indicat que ‘volem col·laborar perquè la llei de l’advocacia sigui finalment aprovada’, i ha assenyalat que això permetrà crear requisits d’accés a la professió, per garantir serveis de qualitat, i alhora per als que ja són advocats establirà la formació continuada obligatòria perquè es mantingui aquest servei de qualitat.

També ha enumerat com a prioritats del col·lectiu la col·laboració en altres projectes necessaris per al país, com el codi civil, la millora de l’administració de la Justícia o la implantació de la mediació.

Pel que fa al mandat que conclou, Badia n’ha fet una valoració positiva, indicant que ‘estem prou contents perquè creiem que hem assolit moltes de les coses que ens havíem proposat’. S’ha referit a la seva col·laboració en la llei de l’arbitratge, en el codi de procediment civil i en impulsar la formació en mediació. Tot i així, ha reconegut que hi ha altres coses que no s’han fet, i s’ha referit al fet que ‘volíem que els no exercents participessin més en el col·legi, i això ha estat un fracàs’.

Badia ha volgut aprofitar per agrair la feina de les membres de la junta que marxen, que són Sophie Bellocq, Anna Mas i Vanessa Durich. Ha assenyalat que ‘portaven molt a la junta i hi han aportat molt. Estem tristos perquè marxin, però contents perquè ja no tindran unes vides tan estressants’. Ha celebrat, a més, la incorporació de Maitena Manciet, Cristina Blanqué i Anton Borrell, que s’estrenen a la junta.

D’altra banda, en l’assemblea d’aquest dijous també s’ha aprovat la memòria d’activitats de l’any 2013, d’on Badia ha destacat que s’han fet 352 consultes gratuïtes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada