Badia creu que la formació continuada obligatòria dels advocats s’haurà de regular en un futur

El degà del Col·legi d’Advocats, Francesc Badia, considera que en un futur ‘serà inevitable’ regular la formació continuada dels advocats de manera que aquesta sigui obligatòria. Segons ha explicat Badia, ja hi ha països en què els advocats en exercici han d’acreditar la seva formació continuada, i tot i que pensa que això no es determinarà a la futura llei de l’advocacia, sí que creu que en el reglament regulador de l’exercici de la professió s’haurà de contemplar. De moment, el Col·legi d’Advocats ja fa un esforç per oferir diverses formacions als seus membres.

Per als propers mesos, el Col·legi d’Advocats prepara diverses formacions sobre assistència als detinguts davant la Policia, sobretot per unificar els criteris, sobre el blanqueig de capitals, sobre impostos i també formacions de deontologia i negociació. Tots aquests cursos s’ofereixen, segons explica Badia, amb la voluntat d’oferir als col·legiats diverses opcions de formació continuada voluntària ‘perquè vegin que no és cap problema’. D’aquesta manera es vol preparar els advocats per si en un futur es requereix una formació continuada obligatòria a tots els lletrats en exercici.

Segons explica Badia, ‘pensem que en un futur els advocats haurem d’acreditar haver fet formació contínua’, i que això ja passa a altres països com França. De fet, tot i que és una qüestió que encara no s’ha tractat de manera formal a les assemblees del Col·legi, Badia opina que obligar els advocats a fer una formació continuada ‘és una tendència que existeix i que pensem que és inevitable per prestar un servei de qualitat’.

El lletrat considera que per garantir que tots els advocats que estan exercint estiguin al dia, és important que demostrin que es formen contínuament. Tot i això, Badia indica que segurament aquesta qüestió no es contemplarà a la futura llei de l’advocacia, però que d’aquesta se’n desprendrà un reglament sobre l’accés a la professió, que ‘és bàsic, sobretot ara que estem oberts a professionals d’altres països’, però que també podria determinar els requisits durant l’exercici de l’activitat professional, com pot ser aquesta formació continuada obligatòria.

TOTES LES NOTÍCIES