Dijous 7 de març, vigília del dia internacional de la dona treballadora, a les 22h a la sala 2 de cinemes Guiu, el cineclub la Seu d’Urgell projectarà El Orden divino de la directora suïssa, Petra Volpe.

Corre l’any 1971 i la Nora viu tranquil·lament a un petit poble suís amb el seu marit i els seus dos fills. Al poble gairebé no s’hi parla de les protestes nacionals pels drets civils. Quan el marit de la Nora li prohibeix acceptar una feina, ella es replanteja la realitat on viu. Ben aviat s’unirà en públic a les protestes per aconseguir el sufragi femení, i portarà a la vaga a les altres dones del poble.

El “Ordren divíno” és també el títol d’una pel·lícula sobre dones feta per dones, i tracta sobre això, sobre la prohibició existent encara en 1971 a Suïssa (Europa) que impedia que les dones d’aquest país poguessin votar o decidir el seu propi destí, estant supeditades a la decisió, potser interessada, potser arbitrària, en tot cas aliena, de l’home. És un film de marcat contingut social amb un missatge d’extrema actualitat. La lluita feminista per la igualtat es barreja en un quadre domèstic i costumista en un encantador poblet entre muntanyes. La directora Petra Biondina Volpe filma amb intel·ligència i gran qualitat tècnica una d’aquelles pel·lícules didàctiques de narrativa impactant que agraden a tots els públics. Autèntic fenomen a la taquilla del seu país i elogiada per la crítica europea, va recollir el premi del públic a Tribeca.

Hi haurà debat posterior amb el col·lectiu feminista de l’Alt Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada