Avís per cops de vent aquest diumenge a l’Alt Pirineu

Protecció Civil ha activat l’alerta del pla Ventcat davant la previsió d’un episodi de fort vent aquest diumenge arreu de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) detalla que la ventada –de ponent i mestral- començarà afectant la propera matinada el quadrant nord-est i s’estendrà ràpidament a partir de mig matí de manera generalitzada.

Pel que fa a l’Alt Pirineu i el Prepirineu, l’SMC calcula que s’arribarà a cops de 90 km/h. La mateixa situació s’espera a l’interior de Tarragona i al nord de les Terres de l’Ebre. Tanmateix, les ràfegues més fortes s’esperen al Baix Ebre, al Montsià i a l’Alt Empordà, on es pot arribar als 125 km/h. En canvi, a l’àrea metropolitana, el litoral de Tarragona, la plana de Lleida, el sud de la Catalunya Central i el sud de Girona arribaran com a màxim als 70 per hora.

S’espera la màxima intensitat entre el matí i les primeres hores de la tarda. Protecció Civil recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure, sortides al bosc i a zones arbrades i desplaçaments per carretera. Cal retirar també qualsevol element inestable de terrasses i façanes que pugui caure pel fort vent. Es preveu que les ratxes de ponent i mestral comencin a minvar a partir de mitja tarda de diumenge, però al Pirineu encara es mantindran intenses.