Avís de seguretat en relació a diverses cadires de dutxa i WC

cadiraEl Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) d’un avís de seguretat referent a les cadires de dutxa i wc Aquatec® Ocean VIP, de l’empresa Aquatec Operations GMBH, Alemanya.

Les cadires de dutxa i wc Aquatec® Ocean VIP estan dissenyades per a usuaris que requereixen un ajut en situacions específiques, entre altres dutxar-se. El fabricant ha identificat que alguns dels clips de tancament no resisteixen la força necessària degut a que el modelat per injecció no compleix les especificacions de disseny d’aquestes subjeccions.

L’AEMPS també informa que a data d’avui no s’ha registrat cap incidència relacionada amb aquest fet.

Les sèries afectades són: de la 14395471 a 14556826 per a Aquatec ® Ocean VIP, Ocean VIP XL, Ocean Dual VIP; i de la 12L04001901 a 13EO4002959 per a Ocean E-VIP.

Recomanacions per als establiments distribuïdors:

– Si ha venut o lliurat les cadires de dutxa i wc Aquatec® Ocean VIP afectades per aquesta mesura, intenti localitzar-los per poder efectuar el canvi del mascle dels clips de subjecció de les tires dels respatllers.

– Si disposa en el seu centre de cadires de dutxa i wc Aquatec® Ocean VIP afectades per aquesta mesura, no els lliuri a cap centre ni pacient fins que hagi efectuat el canvi dels clips mascle de les tires dels respatllers.

Recomanacions per als pacients i centres sanitaris:

– Si disposen de cadires de dutxa i wc Aquatec® Ocean VIP afectades per aquesta mesura contacti amb el centre que li va proporcionar perquè pugui fer el canvi dels clips mascle de les tires dels respatllers.