El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agence National de Sécurité du Médicament et des Produits de Santé de França (ANSM) que l’empresa Abbott Diabetes Care ha emès un avís de seguretat que afecta els glucòmetres FreeStyle Papillon InsuLinx.

Abbott Diabetes Care ha detectat que quan els glucòmetres detecten concentracions molt elevades de glucosa superiors o iguals a 1024 mg/dl, el glucòmetre dóna un resultat incorrecte, restant 1024 mg/dl al resultat real, i per tant dóna un resultat molt més baix que el previst. Aquest fet pot produir un retard en el diagnòstic i el tractament d’una hiperglicèmia greu.

Cal tenir en compte que la probabilitat de presentar concentracions tant altes de glucosa en sang, superiors o iguals a 1024 mg/dl és extremadament baixa.

A la vista d’aquests fets, es recomana als pacients que disposin d’aquest tipus de glucòmetre que duguin a terme les actuacions següents:

· Actualitzin directament el programari del glucòmetre entrant al lloc web www.freestyleinsulinx.com/swupdate (s’accedeix a un aplicatiu on pas a pas s’explica com efectuar l’actualització del programari del glucòmetre)

· En cas que tinguin problemes amb aquesta actualització, contactin amb el centre sanitari on van adquirir el glucòmetre perquè els ajudin a actualitzar el programari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada