accu

El Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agència Nacional de Seguretat del Medicament i els Productes de la Salut de França (ANSM), d’un avís de seguretat del producte ACCU-CHECK MOBILE CASSETES-TEST referència 05953758038, de l’empresa Roche.

L’Accu-check Mobile cassetes-test és component del lector Accu-check Mobile que determina l’índex de glicèmia.

L’empresa informa que es produeix una lectura de glucosa en sang inferior a la real si el pacient està en tractament amb l’antibiòtic Ceftriaxone, medicament administrat per al tractament d’infeccions vàries com ara infeccions respiratòries o de les vies urinàries inferiors. Dit medicament s’administra únicament per via intravenosa o intramuscular.

Aquesta interferència no ve detallada actualment a les instruccions del lector Accu-check Mobile.

Recomanacions per als establiments distribuïdors:
– Identificar tots els pacients en tractament amb Ceftriaxona
– Demanar a aquests pacients que no facin servir el mesurador de glicèmia Accu-check mobile mentre estiguin en tractament amb Ceftriaxona, i proposar-los una alternativa per fer la vigilància de l’índex glicèmic.

Recomanacions per als pacients i centres sanitaris:
Els pacients diabètics que segueixen un tractament amb aquest antibiòtic han de deixar d’utilitzar el lector Accu-check Mobile y fer servir un lector de glicèmia alternatiu mentre duri el tractament. Altres lectors de Roche com Accu-check Performa, Accu-check Performa Nano o Accu-check Inform II poden ser utilitzats.

Podeu contactar amb Roche Diagnostics France a través del telèfon +33 (0)4 76 76 30 00 o al núm. d’assistència telefònica de Roche 0 800 384 686

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada