insulinaEl Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Española de Medicaments i Productes sanitaris (AEMPS), d’un avís de seguretat referent una possible desconnexió del tub dels equips d’infusió utilitzats amb determinades bombes d’insulina de les empreses MEDTRONIC, ANIMAS CORPORATION I ROCHE.

L’empresa UNOMEDICAL, que fabrica els tubs dels equips d’infusió, ha detectat un augment en el nombre de casos en què es notificava que el tub s’havia desconectat del punt de connexió/ desconnexió dels equips d’infusió.

Si el tub es desconnecta, la infusió d’insulina s’interromp i la bomba no emet ninguna alarma per avisar el pacient. La interrupció l’administració d’insulina pot provocar una hiperglucèmia, que si no es tracta, pot derivar en una cetoacidosi diabètica..

Productes afectats:

  1. Equips d’infusió MINIMED SILHOUETTE i MINIMED SURE-T, fabricats per Unomedical, utilitzats amb les bombes d’insulina PARADIGM de l’empresa MEDTRONIC
  2. Equips d’infusió COMFORT, COMFORT SHORT i CONTACT DETACH, fabricats per Unomedical, utilitzats amb les bombes d’insulina ANIMAS 2020 i ANIMAS VIBE de l’empresa ANIMAS CORPORATION.
  3. Equips d’infusió ACCU-CHEK TENDERLINK, fabricats per Unomedical, utilitzats amb les bombes d’insulina ACCU-CHEK SPIRIT COMBO i ACCU-CHEK SPIRIT de l’empresa ROCHE DIABETES CARE AG.

Recomanacions:

  1. a) Per als professionals sanitaris

Contacti amb els pacients que estan utilitzant els equips d’infusió mencionats en l’apartat anterior per informar-los del problema detectat i de les recomanacions de l’empresa per poder continuar utilitzant els equips d’infusió.

  1. b) Per als pacients

-Contacti amb el seu professional sanitari per a què li entregui la nota d’avís de l’empresa dirigida als pacients, amb les recomanacions per a què pugui seguir utilitzant els equips d’infusió.

-Continuï controlant els seus nivells de sucre en sang amb un glucòmetre, d’acord amb la seva rutina diària.

-Quan canviï d’equip d’infusió, segueixi detingudament les intruccions d’ús que s’inclouen en la caixa del producte i comprovi que el tub en el punt de connexió/desconnexió no està fluix.

-Comprovi de manera proactiva les connexions del tub durant el dia per assegurar-se que eltub no s’ha desconnectat. És especialment important efectuar aquesta comprovació i comprovar també els nivells de sucre en sang just abans d’anar a dormir, per assegurar-se que s’està administrant insulina.

-Si augmenta el nivell de sucre en sang, comprovi detingudament les connexions del tub i l’àrea d’infusió per assegurar-se de què el tub no s’ha desconnectat. Tracti qualsevol augment del nivell de sucre en sang segons les directrius donades pel seu professionals sanitari.

-Si detecta que el tub s’ha desconnectat, no intenti connectar-lo de nou i substitueixi l’equip d’infusió immediatament.

Si el seu equip d’infusió no correspon als indicats en l’apartat productes afectats, no li afecta aquesta nota informativa.

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada