INSULINA_ANIMASEl Ministeri de Salut i Benestar ha tingut coneixement a través de l’Agencia Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) d’un avís de seguretat referent a les bombes d’insulina ANIMAS, de l’empresa ANIMAS CORPORATION.

L’empresa ha emès una nota informativa enumerant els models afectats:
ANIMAS 2020
ANIMAS IR 1200

Descripció del problema: al desembre del 2012 l’empresa ja va avisar de la data de fi de funcionament de les bombes amb el següent avís:

Bomba d’insulina Animas® 2020: La bomba només funcionarà fins a la mitjanit del 31 de desembre del 2015. Passada aquesta data, deixarà de subministrar insulina i generarà una alarma de ‘Servei tècnic’. Aquesta data de fi de funcionament no s’incloïa originalment a l’etiquetat del producte.

Bomba d’insulina Animas IR 1200: després de la mitjanit del 31 de desembre del 2015, el calendari de la bomba retrocedirà un any. No podrà establir la data correcta atès que el calendari no reconeix l’any 2016 o posteriors. Encara que al bomba continuarà subministrant insulina, si amb ella utilitza un programari d’obtenció de dades, detectarà inexactituds degut a la data incorrecta. Aquesta data de fi de funcionament no s’incloïa originalment a l’etiquetat del producte.

En aquell avís demanava la retirada d’aquestes bombes per ser substituïdes amb al model Animas Vibe.

Segons els registres de l’empresa, encara hi ha usuaris que no han efectuat el canvi, pel que torna a demanar que s’efectuï el més aviat possible.

Recomanacions per als usuaris:
Si vostè és un pacient diabètic que està fent servir una bomba d’insulina Animas 2020 o Animas IR 1200 contacti amb el seu professional sanitari per tal que li faci lliurament d’una nota d’avís de l’empresa per a pacients, i l’informi sobre la substitució de les bombes d’insulina Animas 2020 o Animas IR 1200 degut a la proximitat de la data en que deixaran de funcionar.
Si la seva bomba no és cap d’aquests models, no us afecta aquesta nota informativa.

Recomanacions per als distribuidors:
Contacti amb els pacients que estiguin fent funcionar aquests models de bomba d’insulina per lliurar-los la nota d’avis de l’empresa i informar-los de la fi de funcionament de les bombes i de la necessitat que la substitueixin per un altra model de bomba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada