Avenç de 300.000 euros per iniciar el projecte de construcció d’habitatges a preu assequible i ús social

Jover i Filloy
Jover i Filloy. Foto: SFG

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Finances, Eric Jover, l’autorització d’un avenç de fons de 300.000 euros per finançar els treballs d’elaboració del projecte constructiu d’un edifici d’habitatges a preu assequible i d’ús social. El Govern té previst aixecar aquest edifici en un terreny cedit pel comú d’Andorra la Vella, ubicat en una parcel·la d’uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova.

De fet, el 12 de març del 2020 es va fer l’anunci d’aquesta construcció, justament abans de l’inici de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, en un acte públic en què el comú de la capital va cedir gratuïtament el terreny mencionat. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar l’accés a l’habitatge a la ciutadania. Aquest edifici, tal com ha destacat Eric Jover, s’incardina en les polítiques que el Govern desenvolupa des de l’inici de la legislatura per fomentar l’accés i el manteniment de l’habitatge de lloguer.

El ministre Portaveu i de Finances ha explicat que aquest avenç es duu a terme tenint en compte que el futur fons público-privat serà l’ens encarregat de construir i gestionar l’edifici. Tanmateix, la posada en funcionament d’aquest fons depèn de l’aprovació al Consell General del Projecte de llei de l’Institut Nacional de l’Habitatge, del qual en formarà part.

Així, mentre el projecte de llei es troba a tràmit parlamentari, el Govern ha decidit aprovar l’avenç perquè el Ministeri d’Ordenament Territorial pugui treballar en la licitació del projecte de construcció i, d’aquesta manera, accelerar l’edificació. “El Govern no vol perdre ni un minut, sabent que és una problemàtica candent i volem aportar solucions quan abans millor”, ha afirmat Jover. El Portaveu ha precisat que aquest avenç s’haurà de consolidar a través d’un crèdit extraordinari, que es plasmarà mitjançant una esmena al Projecte de llei de l’Institut Nacional de l’Habitatge.

TOTES LES NOTÍCIES