Avancen els treballs per desenvolupar el Pla Integral de Salut Mental i Addicions

Reunió de treball per a l'elaboració del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions
Reunió de treball per a l’elaboració del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions. Foto: SFG

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha presidit aquest dijous una nova reunió de treball per avançar en el desenvolupament de l’elaboració del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions. La trobada ha tingut un caràcter transversal, atesa la naturalesa d’aquesta qüestió, i ha comptat amb la participació dels ministres de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; de Cultura i Esports, Sílvia Riva; d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó; i del secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons.

Precisament, la voluntat del Govern és implementar la perspectiva de la salut mental en les polítiques ministerials per tal d’ajudar a desenvolupar un Model de Salut Mental i Addiccions i de reforçar el dret a la salut mental de tota la població del país. Així doncs, un dels principals eixos vertebradors del treball és promoure i identificar les accions necessàries pel disseny d’un pla que desplegui una estratègia integral. Alhora, el Pla Integral se centra en la lluita contra l’estigma d’aquest tipus de malalties.

En paral·lel, fent especial èmfasi a la promoció, prevenció, atenció i rehabilitació de les persones amb un enfocament comunitari. L’objectiu fonamental és millorar la qualitat de vida dels ciutadans, tenint en consideració l’entorn i els factors de salut.

Aquesta trobada té lloc pocs dies abans del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra anualment el 10 d’octubre.

TOTES LES NOTÍCIES