Avancem reclama els resultats dels estudis de càrrega a Encamp i el Pas

Josep Lluís Agudo i Marta Pujol
Els consellers de comú encampadans, Josep Lluís Agudo i Marta Pujol en una imatge d’arxiu (PS)

Els consellers d’Avancem (Partit Socialdemòcrata + Independents) al Comú d’Encamp, Marta Pujol i Josep Lluís Agudo, han reclamat avui dijous a la corporació els resultats dels estudis de capacitat de càrrega i quan es té previst “fer un exercici de transparència” i presentar-ho als residents en diverses reunions de poble.

Pujol ha recordat que ja es va demanar al febrer sobre dits estudis i que la majoria del Comú va respondre que s’esperaven els resultats a finals de març. La consellera d’Avancem ha detallat que l’informe es va encarregar conjuntament amb els comuns d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i la Massana i que les tres corporacions ja han rebut els seus estudis de capacitat de càrrega. “Sabem que les indicacions són molt tècniques i cal analitzar-les, però pensem que la informació ha de ser accessible i s’ha d’actuar amb transparència”.

Avancem ha destacat que la revisió del Pla d’ordenament urbanístic “no es pot ajornar més” en funció dels resultats de l’estudi, i que si es volen atorgar noves llicències de construcció de grans projectes o promocions sense adequar-se a les recomanacions de l’informe els socialdemòcrates no hi estaran d’acord i sol·licitaran aplicar una moratòria abans de revisar el POUPE. Pujol també ha mostrat la seva preocupació pels arguments de la cònsol major en aquest sentit, ja que “sembla que pressuposi que hi ha marge per a fer les coses tan malament com s’han fet en altres parròquies on la construcció s’ha desenvolupat sense mesura” i ha lamentat que s’aposti per noves promocions de gran alçaria i no per abaratir els preus de l’habitatge, el qual ha augmentat a Encamp un 53% en els darrers cinc anys.Llicències a habitatges d’ús turístic al Pas de la Casa

Avancem (PS + Independents) també ha preguntat a la majora del Comú d’Encamp per la predisposició dels ministeris d’Habitatge i de Turisme i Comerç sobre les particularitats del Pas de la Casa pel que fa a habitatge d’ús turístic i si preveuen distingir entre petits i grans propietaris a l’hora de revisar les llicències.

Els consellers comunals socialdemòcrates han reiterat la seva posició favorable a la suspensió de noves llicències a habitatges d’ús turístic i a les revisions periòdiques per a comprovar el compliment dels requisits i ha sol·licitat conèixer si des del Govern es té en compte les característiques del Pas de la Casa a l’hora d’aplicar les mesures anunciades per l’executiu per a combatre l’augment dels preus dels lloguers.

Pujol i Agudo han subratllat que el projecte de llei per al creixement sostenible i el dret a l’habitatge encara no s’ha presentat oficialment -únicament s’ha informat de les mesures a la premsa- i que cal preveure mesures per a no perjudicar els petits propietaris i penalitzar els especuladors.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES