L’Institut Català del Sòl (Incasòl) ja ha signat l’escriptura de compravenda de la parcel·la on s’estan construint els habitatges protegits de la promoció Setúria, a l’Horta del Valira de la Seu.

El bloc consta de 60 habitatges distribuïts en tres escales i els promou la cooperativa Nostrallar. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que promou habitatges a preu de cost a través de comunitats de propietaris estructurades dins del marc del sistema cooperatiu.

L’edifici, a més a més, es convertirà en el primer de l’Alt Urgell que obté el certificat de qualificació energètica A. La promoció, segons assenyalen des de l’Incasòl, destaca per la seva eficiència energètica ja que utilitza la microgeneració per produir energia tèrmica i elèctrica d’alta eficiència. També incorpora sistemes d’estalvi com ara aïllaments i tancaments amb ruptura de pont tèrmic.

La parcel·la té una superfície de 1.583 metres quadrats i 4.997 metres quadrats de sostre. La superfície útil dels pisos va dels 62 metres quadrats fins als 80. Tots tenen plaça de pàrquing i traster. Del total de la promoció, 40 habitatges són per compravenda i d’aquests, 34 tenen tres dormitoris i sis en tenen dos. Els pisos de lloguer, que són una vintena, tenen dos dormitoris.

Segons ha detallat l’ACN, actualment es treballa en la comercialització dels habitatges, s’ha acabat l’estructura de l’edifici i s’està treballant en les divisions i instal·lacions dels pisos de l’escala A. La data prevista de lliurament dels primers habitatges és el novembre d’aquest any.