La campanya de recollida de productes per al Banc d’Aliments de Càritas impulsada per les tres associacions de residents portuguesos al Principat ha començat aquest dissabte al matí amb bon ritme. Així ho han confirmat a mig matí els responsables de l’associació Alto Minho, Blanca González, i de la Casa de Portugal, David Borges, que han indicat que en unes tres hores han aconseguit un volum important de gènere tant a Andorra 2000 com a Pyrenées. Precisament, entre les donacions en destaca la realitzada pel Club d’Empresaris Portuguesos d’Andorra (CEPA) que, com ha indicat la seva presidenta, Patricia Bragança, han fet una aportació equivalent a dos carros d’aliments bàsics i d’higiene. Segons ha destacat ‘era necessari unir-nos per fer la nostra aportació en un dia tan important de solidaritat com aquest’. La recollida d’aliments i productes de primera necessitat s’allargarà tot el dia als dos supermercats.

Des de primera hora del matí d’aquest dissabte fins a última hora diversos membres de les tres associacions de residents portuguesos a Andorra recullen aliments i productes bàsics en dos supermercats del país per col·laborar amb el Banc d’Aliments de Càritas. La primera valoració és molt positiva per als organitzadors que consideren que hi ha ‘molta gent solidària’, segons ha manifestat el president de la Casa de Portugal, Gerard Borges. ‘En tres hores hem aconseguit bastant de gènere, tant a Pyrenées com a Andorra 200, la gent està participant molt’, ha afegit.

Entre les donacions que han rebut hi ha la del CEPA que no ha volgut deixar passar aquesta oportunitat per donar suport als seus compatriotes i col·laborar en aquesta iniciativa solidària. Com ha explicat la seva presidenta, Patricia Bragança, han fet una aportació equivalent a dos carros amb aliments bàsics com arròs i llet, però també paper higiènic, consumibles o menjar per a nadons. L’objectiu, ha assenyalat, és participar en aquesta ‘gran trobada’ d’associacions ‘per una causa justa, per donar aliments a les persones necessitades d’aquest país que malauradament cada cop són més’.

Bragança ha celebrat la unió de les tres associacions perquè permet ‘treballar conjuntament per arribar a bones finalitats’. A més, ha considerat que han triat un bon dia perquè és principi de més i s’han col·locat en llocs d’afluència per la qual cosa el resultat ‘només pot ser positiu’.

Com ha recordat la responsable de l’associació Alto Minho, Blanca González, els productes que més convenen són per exemple l’oli, la pasta, l’arròs, xampús, pasta de dents, productes de neteja i productes per a infants.

Segons ha avançat Borges, la recollida es tornarà a fer ‘en cas de necessitat de Càritas’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada