Autoestima

Benvolguts amics, l’èxit i la felicitat en les nostres vides són un reflex de la confiança que tenim en nosaltres mateixos, és a dir de la nostra autoestima. Quan et sents bé amb tu mateix, estàs preparat per acceptar reptes, provar coses noves i conèixer gent nova, et sents feliç de ser qui ets. Tots passem per moment difícils i situacions complicades, però no cal deprimir-se ni sentir que se’ns ve el món a baix, hem d’acceptar les coses com venen, a més no ens oblidem que quan una porta es tanca, s’obren milers de portes que es presenten. Una autoestima alta et farà sentir molt segur de tu mateix, sentiràs que tens el món a les teves mans, que pots conquistar al món, generarà una guspireta que activarà els engranatges cap a l’èxit, el món et somriurà, conquistaràs tot un exèrcit d’amics, seràs molt popular i destacaràs en els teus estudis, en les teves relacions socials, familiars, laborals, sentimentals, personals i et sentiràs molt alegre i feliç. Aconseguir una imatge positiva d’un mateix és beneficiós en els moments difícils de les nostres vides. Quan creus en tu mateix, et sents més segur, gaudeixes més de la vida. Fas totes aquelles coses que són importants per a tu. Els comento que en les meves experiències personals amb els meus canvis, desenvolupaments i evolucions en la meva vida, sempre li he posat el 100% en tots els meus canvis, prestant molta atenció a anar complint els meus objectius i coronant les meves projeccions, però sempre amb molt entusiasme i molt positivament.

La percepció emocional pot fàcilment arribar a sobrepassar en les seves causes a la racionalització i la lògica de l’individu. Per això, tenir una bona autoestima implica ser conscients de les virtuts i defectes propis i també del que els altres realment diuen d’un i senten cap a un, acceptant tot això en la justa mesura, sense amplificar ni reduir, sabent i afirmant que en qualsevol cas un és valuós i digne. Implica, per tant, el respecte cap a un mateix i conseqüentment cap els altres. L’autoestima és el requisit indispensable per a les relacions interpersonals i humanes sanes. El estimar se així mateix permet que puguis estimar i respectar els altres.

Està relacionada amb altres variables psicològiques com són el del control i l’expectativa d’autoeficàcia, de manera que un control intern implica, generalment, una alta autoestima, i al contrari, així com una alta expectativa d’autoeficàcia per a certs comportaments i situacions sol estar associada també a una alta autoestima, i viceversa.

L’autoestima pot ser afectada per les teves diàries, així com per la gent que t’envolta: la teva llar, el teu marit, els teus fills, els teus pares, els teus germà, els companys de treball, el cap.

Transforma sempre una situació negativa en una positiva. Un dia sense un somriure és un dia perdut. Les teves experiències poden tenir una influència positiva (bona) o negativa (dolenta) a la teva autoestima. No obstant això, és important recordar que sempre pots enfortir la teva autoestima. Pots millorar-la. Tot depèn de tu.

No oblidis que la gent que té molta confiança en si mateixa i són positives, són segurs, són flexibles, accepten reptes, prenen riscos, són tolerants, són molt alegres, són extravertides, no són envejosos, creuen en si mateixos, es desenvolupen bé, no canvien de parer, aconsegueixen el que volen, estan orgullosos dels seus èxits, són molt sociables i comunicatius, assumeixen responsabilitats amb facilitat, són feliços amb el que són i el que tenen, afronten nous reptes amb molt entusiasme, són gent divertida, amb la que un vol estar, conquereixen noves amistats amb molta facilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.