Àustria, juntament amb Luxemburg, negociarà amb la Unió Europea l’intercanvi de dades bancàries per lluitar contra l’evasió fiscal, anul·lant d’aquesta manera el secret bancari per als inversors estrangers. Així ho va anunciar aquest dimarts el cap de govern austríac, Wener Faymann, en unes declaracions que recull l’Agència EFE.

Segons l’agència austríaca APA, Faymann va destacar que les negociacions no suposaran cap atac a l’estalviador mitjà austríac i en aquest sentit va recordar que el secret bancari té rang constitucional. Faymann va afegir que la llei permet separar clarament als estrangers dels nacionals, i que la directiva europea es refereix només als comptes de ciutadans o ens estrangers.

EFE recorda que Àustria i Luxemburg han bloquejat des de fa anys un consens sobre l’intercanvi de dades bancàries amb l’argument que Suïssa hi hauria d’estar inclosa. Experts austríacs, com l’economista Friedrich Schneider, de les universitats de Linz, calculen que a Àustria hi ha dipositats 70.000 milions d’euros en capitals forans, dels quals un 15% provindrien d’evasors fiscals estrangers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada