Àustria i Luxemburg impedeixen que la CE endureixi els acords sobre fiscalitat a l’estalvi amb Andorra

Àustria i Luxemburg han impedit aquest dimarts que la Comissió Europea rebi un mandat per negociar amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino esmenes als acords signats el 2004 sobre fiscalitat a l’estalvi, tal com informa l’Agència EFE. Les negociacions entre la Comissió i els cinc països tenen com a objectiu l’intercanvi automàtic d’informació sobre fiscalitat a l’estalvi, però Àustria i Luxemburg han bloquejat aquesta mesura des del 2009.

Aquest dimarts, en el marc del consell de ministres d’Economia de la Unió Europea (Ecofin), la ministra austríaca de Finances, Maria Fekter, ha indicat que no canviarà sota cap concepte la seva postura i que compta amb el suport de Luxemburg. Fekter ha afegit que entenen que es vulgui ampliar l’abast de la mesura, i que hi donen suport, però ‘no debilitarem el nostre secret bancari’. De la seva banda, el comissari europeu de Fiscalitat, Algirdas Semeta, s’ha mostrat ‘extremadament frustrat’ pel nou bloqueig de les negociacions, que haguessin permès pactar acords més forts amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino.

La Comissió Europea va proposar al 2008 una iniciativa per esmenar la directiva i així ampliar la seva definició del pagament d’interessos i introduir un mecanisme millorat per identificar els propietaris de comptes. En aquest sentit, va demanar un mandat per negociar mesures equivalents amb Suïssa i altres països no comunitaris.

Foto: ECOFIN

TOTES LES NOTÍCIES