ueÀustria i Luxemburg s’han negat aquest divendres a avançar cap a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal sobre l’estalvi bancari en la Unió Europea fins que existeixi un acord amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino. Tal com informa l’Agència EFE, la ministra austríaca de Finances, María Fekter, ha manifestat, durant el Consell de ministres europeus d’Economia i Finances (Ecofin), que ‘els acords amb països tercers són una condició prèvia per poder acceptar la directiva’. Fekter ha afegit que ‘és crucial que ens regim tots per les mateixes regles, i per això els països tercers europeus també les han d’acceptar’. De la seva banda, el ministre luxemburguès, Luc Frieden, també s’ha referit a les negociacions amb els països tercers i ha destacat que ‘Suïssa ni tan sols encara ha adoptat el mandat sobre com negociar’, per la qual cosa ha demanat esperar que hi hagi un resultat en aquest àmbit abans d’avançar dins de la UE.

La ministra austríaca de Finances ha reconegut que existeix un acord en el G20 per avançar cap a un intercanvi d’informació fiscal a escala internacional en el marc de la lluita contra el frau i l’evasió fiscal, però considera que malgrat aquest compromís, a la pràctica no s’ha produït cap avenç.

En canvi, la resta d’estats membres, la presidència lituana de torn de la UE i la CE han insistit en la necessitat d’avançar cap a l’intercanvi automàtic d’informació fiscal a la Unió Europea amb independència del que passi a escala internacional. En aquest sentit, s’ha recordat que la modificació d’aquesta directiva sobre fiscalitat de l’estalvi està sobre la taula des del 2008, i que al maig, el Consell Europeu va sol·licitar tancar un acord abans de finals d’any. Així, el ministre lituà de Finances, Rimantas Sadzius, ha dit que ‘la presidència considera que ha arribat el moment d’assolir un acord sobre aquest assumpte’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada