Augmenten un 7 per cent les demandes d’ajut a l’habitatge

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha informat el consell de ministres de l’increment de demandes rebudes en la convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer. En total s’han tramitat 1.230 peticions, un 7 per cent més que la darrera convocatòria que es va tancar amb 1.154 expedients.

La partida destinada a als ajuts a l’habitatge ascendeix a 1.330.000 euros, una xifra un 2,1 per cent superior a l’import atorgat el 2012. D’aquesta partida s’ha reservat 19.950 euros, l’1,5 per cent del total, per a sol·licituds fora de termini per fer front a situacions familiars sobrevingudes.

Dels 1.230 expedients presentats, el 64% els ha rebut el Servei de Tràmits del Govern i la resta, és a dir un 36%, els serveis de tràmits dels comuns. La proporció és la mateixa que en la darrera convocatòria.

Com ja es va fer en la convocatòria anterior, s’ha fet coincidir el període de presentació de les sol·licituds amb la presentació dels rebuts de lloguer per aquelles persones que ja estan beneficiant de l’ajut, així com amb el darrer mes de la convocatòria dels ajuts a l’estudi.

El resultat es coneixerà un cop revisat cadascun dels expedients, que es preveu que sigui a principis de setembre. Cal recordar que els crèdits emancipació i els crèdits per accedir a un habitatge de lloguer que es mantenen oberts durant tot l’any.