Augmenten un 6% els alumnes matriculats al curs de formació professional

El nou curs escolar de formació professional 2018-2019 s’ha inaugurat aquest dimarts a la sala d’actes del Centre de Formació Professional d’Aixovall de la mà del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i ha comptat, a més, amb l’assistència del director de Formació Professional i Recursos Educatius del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Quim Torredà. En aquest nou curs, l’alumnat s’ha incrementat en un 6% i ja són 310 alumnes els que s’han matriculat en el conjunt de les cinc branques formatives que es desenvolupen al centre. Aquest creixement s’explica per la formació professional que també es desenvolupa en el sistema educatiu francès.

Segons Torredà, actualment les noves estructures formatives que s’ofereixen són cada vegada més personalitzades i estan més connectades en l’àmbit del teixit empresarial del país. “El conjunt de l’estructura educativa andorrana està creixent”, ha assegurat, i s’ha mostrat convençut de què aquest és un àmbit en expansió. A més, Torredà ha afirmat que s’estan fent estudis preliminars per veure quin tipus d’oferta es pot introduir en l’estructura educativa ja existent i millorar així la seva qualitat. Pel que fa al professorat, també s’ha augmentat gràcies a l’arribada de nous estudiants i en total sumen més de 40 docents respecte als 35 que hi havien l’any passat.

Per la seva banda, Jover ha afirmat que les dades d’Andorra són molt positives i “ens donen una empenta per seguir treballant en la formació professional”. El ministre també ha destacat que la gran majoria dels alumnes troben feina ràpidament al finalitzar els seus estudis i assegura que s’ha de continuar apostant per les formacions professionals provinents dels tres sistemes educatius “per tal que la oferta de formació professional d’Andorra sigui el més àmplia possible”. D’altra banda, el ministre ha insistit en què s’han d’obrir diferents camps d’educació en el sistema educatiu andorrà que no estiguin presents en el francès i l’espanyol i ha fet referència al projecte Tàndem, creat des de fa tres anys, que ha intentat desenvolupar la creativitat dels alumnes andorrans. Segons Jover, en aquest moment s’està intentant oferir aquest projecte al sistema educatiu francès.

Pel que fa al pressupost d’educació, el ministre ha afirmat que “sempre hem rebut el recolzament dels altres ministres” i assegura que aquest fet ajuda a innovar en els sistemes i les eines de treball dels alumnes i en les infraestructures. Per últim, ha informat que en un futur pròxim el centre acollirà professorat especialitzat i amb experiència al sector empresarial per donar més qualitat educativa als estudiants. L’esdeveniment ha finalitzat amb la conferència del president d’UNESCO Catalunya, Eduard Vallory, sobre ‘La necessària transformació educativa’.