Augmenten un 10,5% les consultes a l’Oficina de turisme d’Andorra la Vella

Durant el 2017 l’Oficina de Turisme d’Andorra la Vella,  gestionada conjuntament per Andorra Turisme i el Comú d’Andorra la Vella, ha rebut 186.052 visites, un 10,5 % més respecte el 2016.

El creixement ha estat regular al llarg de gairebé tots el mesos. Comparativament, l’increment més important s’ha donat al mes d’abril amb un augment d’un 156,8%, motivat sobretot per la Setmana Santa. També cal remarcar un creixement al setembre d´un 16,1% i al novembre d´un 34,5%.

L´interès dels visitants s’ha centrat sobretot en consultes sobre l’oferta de benestar, el parc d’activitats Naturlandia, el Palau de Gel i les excursions a la muntanya.

Tot i així, les demandes dels visitants han anat variant segons el període. Al primer trimestre del 2017 els temes principals de les demandes han estat relacionats amb l’oferta d’hivern a les pistes i les activitats de neu.

A la primavera, els turistes s’han interessat més per les activitats esportives i de muntanya, a més de l’espectacle ‘Scalada Stelar’ del Cirque du Soleil i el Bus Turístic.

A l’estiu les demandes s’han centrat més en turisme actiu, el Bus Turístic i d’altres activitats culturals com el descobriment del romànic i les visites guiades per la parròquia d’Andorra la Vella.

Durant el mes de desembre i les vacances de Nadal l’afluència de visitants també s’ha incrementat un 5% . En aquest període s’ha observat un augment de les visites de famílies amb consultes referents a les activitats infantils en aquestes dates, com els diferents mercats de Nadal del país, el Poblet de Nadal de la capital, els espectacles al carrer o el Pessebre de Canillo. També, s’han interessat en l’oferta de cultura, en concret els museus i els monuments, a més de l’oferta d’hivern a les pistes.

L’Oficina de Turisme ha obert aquest any durant 361 dies, assegurant així una atenció continuada al llarg de tot l’any als visitants d’Andorra la Vella.