El Govern ha aprovat un augment de tarifes del servei de taxi i del transport interurbà. En el primer cas serà de l’1,80% i en el segon de l’1,77%. Aquesta pujada arriba després que els preus no s’haguessin modificat en quatre anys. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que s’ha tingut en compte l’evolució de l’Índex de Preus al Consum d’aquests anys. D’aquesta manera, la baixada de bandera del taxi passa de 2,55 a 2,60 euros. La tarifa 1, que és per quilòmetre recorregut en horari diurn i en dies feiners, passa dels 1,12 als 1,14 euros, mentre que la tarifa 2, per quilòmetre recorregut en horari nocturn i festiu, augmenta dos cèntims, dels 1,33 als 1,35 euros. Pel que fa al transport interurbà, el bitllet senzill de la zona 1 i 2 puja cinc cèntims (de 1,80 a 1,85 i de 3,30 a 3,35 respectivament), i l’abonament de deu viatges costarà 13,57 euros i el de vint 25,90 euros. Jordi Cinca diu que hi ha una clara voluntat de primar els abonaments.

Després de quatre anys sense modificar-los, el Govern ha aprovat aquest dimecres les tarifes 2018 del servei de Taxi Ordinari Interurbà (TOI), i dels serveis regulars interurbans de transport de passatgers, aplicades per l’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) i per la Cooperativa Interurbana Andorrana i la Hispano Andorrana, respectivament.

Les tarifes i suplements actuals del TOI no s’havien actualitzat des de l’any 2014, excepte la tarifa de suplement per transportar més de quatre clients, que es va afegir a les altres tarifes el 4 de febrer del 2016. La baixada de bandera del taxi passa de 2,55 a 2,60 euros. La tarifa 1, que és per quilòmetre recorregut en horari diurn i en dies feiners, passa dels 1,12 als 1,14 euros. La tarifa 2, per quilòmetre recorregut en horari nocturn i festiu, augmenta dos centims, dels 1,33 als 1,35 euros. L’hora d’espera costarà 19,15 euros en comptes dels 18,80 actuals.

L’increment en les tarifes del bus interurbà té més repercussió en els bitllets senzills que en els abonaments, amb la voluntat de fomentar l’ús habitual del transport públic. El bitllet senzill de la zona 1 i 2 puja cinc cèntims (de 1,80 a 1,85 i de 3,30 a 3,35 respectivament). L’abonament de deu viatges costarà 13,57 euros i el de vint 25,90 euros. La resta queden en 36,50 (30 viatges) i 46,80 (40 viatges). El ministre portaveu, Jordi Cinca, diu que hi ha una clara voluntat de potenciar els abonaments per fomentar l’ús del transport públic. En relació als mensuals, el de la zona 1 passarà a costar 75,20 euros i el de la zona 2 106,10 euros. Cinca ha explicat que s’ha tingut en compte l’evolució de l’Índex de Preus al Consum d’aquests anys a l’hora de fixar els nous preus. Les tarifes entraran en vigor mentre les empreses estan a l’espera que surti el nou concurs per adjudicar les diverses línies.

17 comentaris

  1. És penós que hagin d’augmentar les tarifes després d’ omplir-se la boca dient que ” es pretén fomentar k la gent utilitzi més el transport públic”. Sincerament no crec que s’ aconsegueixi. És més, davant d’ aquests increments millor anar caminant i fomentar el benestar físic!!!

  2. Para intentar reducir la contaminación, fomentar el uso del transporte público y usar menos el privado (menos problemas de aparcamiento, etc.) … esta subida es un paso atrás …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada