No hi ha sector sobre el qual pesin més mites que el dels videojocs. Des de la seva creació sempre han estat terreny adobat per a les falses creences. “Són per a nens” i “no són exemples d’art com el cinema” són algunes de les frases més comunes sobre aquest sector. No obstant això, si existeix un mite que predomina per sobre de la resta és el fet que els videojocs són per a homes.

L’estudi ‘Descubriendo los Esports en España’ elaborat per l’agència de transformació digital del grup Dentsu Aeegis Network assenyala que les jugadores ja conformen el 43% de les persones que s’acosten als videojocs. És més, les jugadores entre els 14 i els 55 anys ha crescut entre 2017 i 2019 en un 19,3%.

Amb tot, resulta sorprenent que la seva presència en els eSports o en els esports electrònics no es correspongui amb la seva presència en els videojocs en general. Solament el 24,4% participa en ells, xifra que ha viscut una petita reculada del 0,2%.

D’altra banda l’estudi revela que el de les dones no és l’únic augment que està vivint el sector. En termes generals, són cada vegada més els jugadors habituals. Prop del 70% de persones de 14 i 55 anys juga de forma regular a videojocs. Això suposa un increment respecte a 2017 de més de 13 punts percentuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada