El  correu electrònic no és un lloc segur. Així ho confirmen les dades llançades per Kaspersky Lab a un nou informe sobre spam i phishing al 2016. Segons aquest, el volum de correu brossa créixer en l’últim any fins a representar més del 50 per cent dels correus que rebem diàriament. Els principals països emissors d’aquest tipus de correus són Estats Units, que envia el 58,31 per cent del total, seguit per Vietnam i Índia.

Un 15,29 per cent dels usuaris reconeixen a més que van ser víctimes d’atacs phishing, mentre que les xifres es tornen molt més elevades en el cas de les organitzacions financeres. Aquí veiem com aquestes reconeixen haver estat atacades en un 47,48 per cent.

Si ens fixem en els moments de l’any en què més comuns han estat aquest tipus d’atacs, ens trobem que durant els Jocs Olímpics de Rio, el nombre d’intents d’estafes va augmentar de forma considerable. Els delinqüents aprofiten més la situació internacional per perpetrar les seves malifetes. D’aquesta manera, la guerra de Síria o la inestable situació en països com Nigèria, van ser la coartada perfecta per al phishing. Els delinqüents van aprofitar la conjuntura per fer-se passar per activistes d’ONGs així intentant rebre donacions de les víctimes.

L’informe conclou que pel 2017 no sembla que aquest tipus d’activitats decaiguin. Vivim en un món inestable i com a conseqüència les nostres xarxes reprodueixen a la perfecció aquesta inestabilitat. Així, amb tota probabilitat, comenta l’informe, 2017 serà un nou any de record per a les activitats il·legals a internet.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada