Un  total de 3.213 autocaravanes s’han instal·lat durant el passat any 2016 a la zona d’aparcament per aquest tipus de vehicles turístics que ofereix la Seu d’Urgell, fet que representa un augment del 14,5% respecte l’any 2015.

De gener a desembre, la mitjana d’autocaravanes que han fet ús d’aquesta zona especialment habilitada ha estat de 8,1 vehicles per dia i una mitjana de 2 autocaravanes per nit. Això ha comportat un impacte econòmic positiu pel conjunt de la ciutat d’un total anual de 231.336 euros.

L’origen de procedència dels autocaravanistes són majoritàriament de l’Estat espanyol (51,4%), seguits dels autocaravanistes procedents de Franca (23,14%) i d’Holanda (8,18%).  

Una altra xifra a destacar és que el mes de juliol ha estat el que més afluència ha tingut pel que fa a nombre d’autocaravanes, amb un total de 427 vehicles, mentre que el mes de febrer ha estat el que menys n’ha obtingut, amb 137.

Val a dir també que el què més valoren els aficionats a l’autocaravaning que visiten la Seu és la ubicació d’aquesta zona d’aparcament. Un dels atractius que els autocaravanistes en destaquen és que es troba situada a tocar del centre històric i comercial de la ciutat, fet que els permet visitar-la i fer compres, i alhora es presenta com un espai segur per aparcar el seu vehicle.  

Des de Turisme Seu s’afirma que “gràcies a la zona d’aparcament d’autocaravanes, ens han visitat persones atretes, en un principi per aquest servei, però que han repetit la seva visita al descobrir una ciutat amb història, cultura i gastronomia, enmig d’un entorn natural singular que permet practicar senderisme i d’altres activitats esportives”.

Per la seva part, l’Oficina de Turisme Seu, situada a la planta baixa de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha atès un total de 19.378 visitants des de l’1 de gener i fins el passat 31 desembre de 2016. Aquesta és una xifra força similar a l’obtinguda l’any 2015.

Segons es desprèn de l’estadística facilitada per Turisme Seu, dels 19.378 visitants que ha rebut durant l’any passat, el 71,6% tenen nacionalitat espanyola. D’aquests, el 73% són catalans, i dintre dels catalans el 43,47% són locals.

Respecte els visitants europeus, el percentatge més alt són els francesos amb un 9,9%, seguits dels alemanys que representen el 4,17%.

La informació més sol·licitada per aquests 19.378 visitants ha estat, sobretot, els punts d’interès del centre històric de la Seu d’Urgell i la catedral, seguit per activitats esportives a la natura com el senderisme o les diverses propostes que ofereix el Rafting Parc de la Seu d’Urgell. També s’han interessat respecte els diferents parcs naturals que envolten la capital alturgellenca.

Per franges d’edat, el grup més nombrós de turistes que han visitat la Seu d’Urgell durant el 2016 ha estat el que va dels 35 als 65 anys representant el 70,44% del total, seguit dels majors de 65 anys que han significat el 20%.

Els visitants amb edats entre els 26 i els 35 anys han estat el 5,65%, mentre que dels 16 als 25 anys el 3,8%.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada