Augment d’exemplars de milà reial a la Seu

bioindicadors-seuSegons es desprèn del seguiment anual d’un total de 15 bioindicadors del municipi per conèixer l’estat mediambiental de la Seu d’Urgell, l’augment d’exemplars de milà reial (au rapinyaire) i la disminució del seneci del Cap (herba invasora), són dos dels bioindicadors que han millorat en aquest darrer any.

Així ho ha explicat el naturalista urgellenc Jordi Dalmau en la seva presentació sobre l’estat ambiental del municipi urgellenc a través dels resultats del seguiment anual que es realitza de diversos bioindicadors: diverses espècies o de grups faunístics o florístics. Aquests permeten determinar en quin estat ambiental es troben el diversos ecosistemes de la Seu d’Urgell.

El seguiment també ha detectat com altre tret positiu d’aquest darrer any és la millora d’algunes de les línies elèctriques, amb la correcció d’alguns suports que eren perillosos per la fauna i que conseqüentment, si aquestes combustionaven podien derivar a la proliferació d’incendis forestals.

En aquest estudi també ha quedat palès que hi ha 4 bioindicadors que empitjoren, 5 bioindicadors que es mantenen igual, mentre que dos cal disposar de més dades per conèixer la seva tendència.

Dels bioindicadors que empitjoren són els amfibis que han disminuït les espècies detectades o bé les papallones que també presenten una tendència negativa pel que fa a les espècies.

Dels que es mantenen estables cal destacar el nombre d’espècies que nidifiquen al riu (programa de seguiment Sylvia) o bé la constatació de la presència de llúdriga o el manteniment de les espècies d’ocells comuns.

Per conèixer amb detall els resultats obtinguts del seguiment anual dels diversos bioindicadors es pot consultar a la web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell (www.laseu.cat)

Després de conèixer el contingut de l’estudi, el tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, afirma que “cal continuar l’estudi dels diversos bioindicadors en els propers anys, ja que la repetició dels mètodes de seguiment permetrà detectar canvis i tendències i permetrà incidir-hi per millorar-ne l’estat de conservació”.

Cal remarcar que aquesta actuació era una de les accions prioritàries incloses dins el Pla d’Acció de l’Agenda 21 Local, la qual és un dels instruments que disposa el municipi de La Seu per tendir cap a la sostenibilitat.

TOTES LES NOTÍCIES