Aquest dimarts s’han tancat els actes de carnaval de sant Julià de Lòria i s’han lliurat els premis de la Ruta de la Tapa. En un comunicat de premsa la corporació ha destacat l’augment de participació al certamen gastronòmic amb 22 restaurants, el repartiment de 2.086 butlletes i l’expedició de 25 passaports. Pel que fa al carnaval, la xifra de comparses s’ha triplicat passant d’una trentena l’any passat a més de 80 enguany. D’altra banda,al voltant de 400 persones, un centenar més que l’any passat, van participar a la rua de diumenge.
Aquest dimarts ha tingut lloc el lliurament de premis de la Ruta de la Tapa, just abans de la despenjada, judici i cremada del Carnestoltes. Ha estat la cònsol major, Montserrat Gil, acompanyada de la consellera de Cultura, Maria Servat, l’encarregada de lliurar els premis als restauradors durant un acte que ha tingut lloc a la plaça Major.
El guardó al millor restaurant l’han obtingut, ex aequo, El Cantàbric a Taula per una torrada de salmó marinat i el Bar restaurant Coto per la ‘tapa laurediana’, compartint així el premi de 100 euros. La menció especial del jurat ha estat per la Pizzeria Angelo pel ‘capritx de calamar’ que ha obtingut 50 euros. Finalment, el premi del públic se l’ha endut el Bar Muntanya per la tapa ‘Xaxo’, obtenint 200 euros de premi.