europees

Les primeres dades publicades sobre participació a les eleccions europees constaten un augment de vots respecte dels anteriors comicis, en la línia de la resta de Catalunya. En espera que es coneguin les dades definitives, a les 18.30 hores a la Seu d’Urgell havien votat un 31,67% dels electors, 6 punts més que l’any 2009 a la mateixa hora.

Aquesta tendència ha estat semblant o bé superior a la resta de municipis de la comarca. Oliana és el primer en què ha transcendit el còmput final i és del 56,50%; és a dir, quasi un 7 per cent més que ara fa cinc anys.

També es coneix ja la participació final a la mesa única de Castellciutat, que ha estat del 41%. Al municipi de la Seu, la participació el 2009 va ser de només el 34,27%; és a dir, la mateixa que aquest diumenge quan encara restava una hora i mitja per tancar els col·legis.

Pel que fa a la resta dels principals municipis de l’Alt Urgell (dades de les 18.30 hores), a Montferrer i Castellbò havien votat un 32,3% del cens; a Organyà, un 45,32%; a Ribera d’Urgellet, un 29,43%, i a les Valls de Valira, un 21%. En tots els casos eren augments significatius respecte de la mateixa xifra del 2009, destacant l’increment de més de 12 punts a Montferrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada