Característiques

Amb una imatge imponent, l’Audi Q3 és un vehicle que s’emmarca en la gamma dels tot terrenys. El Q3 està disponible amb tracció davantera o tracció total. El fet de decantar-se per l’una o per l’altra dependrà de l’ús habitual. Evidentment, si el cotxe ha de circular freqüentment per vies complicades o per zones on la neu és més o menys habitual, la tracció total serà l’opció més indicada.

Es tracta d’un vehicle de cinc places, tot i que és amb quatre ocupants quan s’aconsegueix la màxima comoditat.

L’estètica de l’Audi Q3 és un dels punts forts del cotxe. L’exterior és elegant, amb classe i amb uns trets esportius que no deixen indiferent el seu pas.

A l’interior, la qualitat és imperant, amb tres nivells d’equipament: Advance, Ambiente i Ambition. L’equipament és complet, amb opcions àmplies. Fins i tot, la possibilitat de comptar amb

sintonitzador de televisió.

La instrumentació del vehicle és completa i vistosa i l’interior de l’habitacle compta amb mútiples espais portaobjectes per tenir-ho tot desat. Destaca el compartiment inferior dels seients.

El maleter és ampli, amb un volum de 460 litres.

Motor

En benzina les opcions són el 2.0 TFSi de 170 cavalls i el 2.0 TFSi de 211 cavalls.

El 2.0 de 170 cavalls pot circular a 212 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 7,7 segons. Elconsum mitjà és superior als 7 litres i mig.

L’opció més potent és la 2.0 de 211 cavalls, un propulsor amb una velocitat punta de 230 km/h, una acceleració de 0 a 100 en encara no 7 segons i un promig de consum de 7,7 litres, xifra que es dispara a més de 10 en circulació en ciutat.

En dièsel, el vehicle compta amb el 2.0 TDi de 140 i de 177 cavalls.

El model de 140 cavalls ofereix una velocitat punta de 202 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en 10 segons. El consum mixt se situa en els 5,2 litres.

El motor de 177 cavalls acredita una velocitat màxima de 212 km/h, amb una acceleració de 0 a 100 en poc més de 8 segons i un consum combinat de 6 litres.

Seguretat

L’Audi Q3 destaca per l’ampli equipament de sèrie en opció. D’entre les possibilitats, cal parlar del sistema d’alerta per canvi involuntari del carril, la detecció d’objectes en angle mort, la il·luminació adaptativa, el reconeixement dels senyals de trànsit i el d’assistent a l’estacionament

L’equipament comú de seguretat inclou coixins de seguretat que cobreixen totes les places, de manera fronta l i lateral; a més de cinturons davanters amb tensor pirotècnic i control de tracció, entre d’altres.

Per Tot Granollers / ACPG – Redacció