Audi A3

Confort
L’Audi A3, tot un clàssic de la marca, presentarà aquest mes de juliol modificacions tant en l’equipament com en les motoritzacions, mantenint les dimensions de carrosseria en totesles variants (3 portes, Sportback, Sedan i Cabrio) i l’essència d’un model que ja es va presentar el 2012. Algunes de les novetats estaran en les formes dels grups òptics i de la graella frontal. També estran disponibles nous culors i nous dissenys en les llandes. A l’interior, hi ha també canvis, mantenint-ne, però, l’essencia d’aquest vehicle que conjuga esportivitat i elegància. D’entrada, percebem un nou canvi en el volant. A més a més, la instrumentació pot ser mostrada en la nova i àmplia panatalla de 12,3 polzades.

Motor
De motoritzacions, l’Audi A3 ofereix un ampli ventall d’opcions, tant en benzina com dièsel. En benzina, està disponible el motor 1.0 de 116 cavalls, l’1.4 de 116 cv, l’1.4 de 150 cavalls, i els 2.0, de 190 i el més potent, de 310 cavalls. En dièsel, les opcions són tres, l’1.6 TDi de 110 cavalls, el 2.0 de 150 cv i el 2.0 de 184 cavalls. També estarà disponible un propulsor híbrid de 6 velocitats i 204 cavalls i un altre que funciona amb gas natural de 110 cavalls. En la majoria dels casos, els motors s’acoblen a una caixa manual de 6 relacions o a una automàtic, del mateix nombre de velocitats.

Seguretat
Pel que fa a la seguretat, com ens té acostumats la casa Audi, s’equipen els darrers avanços tecnològics, també en aquest àmbit. Aquest ‘restyling’ de l’A3 incorporarà el novedós ‘traffic jam assist’, un assistent al conductor en embussaments. Aquest sistema funciona fins a una velocitat de 65 km/h i té la facultat de controlar l’accelerador i el fre, mantenint la distància de seguretat amb el vehicle precedent. Tant la frenada com la represa de marxa s’efectua d’una manera progressiva i suau. Un altre dels sitemes novedosos, que s’equipa com a opció, és el que detecta signes d’inactivitat en la direcció per part del conductor i el que alerta sobre el creuament de vehicles.

Per El Tot Granollers / AMIC