Atos desenvolupa una nova xarxa social basada en Blockchain

Atos, líder mundial en transformació digital, participa activament en HELIOS, un projecte de recerca i innovació a 3 anys. El seu objectiu és desenvolupar una nova generació de xarxes socials descentralitzades que garanteixen la seguretat i privacitat a tots els usuaris. HELIOS està finançat per la Comissió Europea dins del Programa H2020 i permetrà als desenvolupadors crear funcionalitats de xarxes socials fàcils d’aplicar en reduir els costos i complexitat dels desenvolupaments.

HELIOS té com a objectiu dissenyar i validar una xarxa de xarxes socials federada “d’igual a igual” basada en una arquitectura de xarxa blockchain, que facilitarà la democratització de l’usuari, la producció de contingut, la promoció i monetització en línia i el compliment dels requisits ètics i legals. En un context de continus escàndols relacionats amb la privacitat de les dades, HELIOS proporciona als usuaris un control total de la seva privacitat, de la propietat i de l’intercanvi de contingut, valors inexistents quan s’utilitza qualsevol de les principals plataformes de xarxes socials.

En col·laboració amb altres 15 socis, incloses universitats i centres de recerca de renom mundial, Atos aporta la seva experiència en transformació digital per a desenvolupar la plataforma central amb un enfocament modular de codi obert i una arquitectura punt a punt que facilitarà màxima escalabilitat i simplificarà la creació de noves funcionalitats de xarxes socials.

Atos també és responsable de la concepció, producció, integració i lliurament d’un vídeo de 360° que oferirà una experiència immersiva als usuaris des dels seus dispositius. Aquest vídeo de 360??° s’integrarà en la transmissió i els seus mecanismes de distribució seguiran el model d’igual a igual, de manera que els usuaris, que controlen el 100% del contingut que desenvolupen, poden compartir els seus vídeos amb qui vulguin i obtenir una compensació financera.

Atos també participa en el desenvolupament d’altres àrees tècniques, com la gestió de requisits, el desenvolupament de mòduls del sistema, la integració del sistema i les operacions, per a garantir l’èxit del desplegament final a Europa.

Francesco D’Andria, Responsable de Recerca de Mitjans del departament Research & Innovation de Atos Ibèria comenta: “Estem encantats de treballar amb la Comissió Europea i altres socis en el desenvolupament d’una plataforma de xarxa social tan innovadora. Atos és un jugador clau en l’àmbit de la recerca europea, amb una àmplia experiència en Projectes de la Comissió Europea. En convertir-nos en socis de HELIOS, vam demostrar una vegada més el nostre compromís amb el desenvolupament de solucions d’avantguarda que poden beneficiar a tots els ciutadans europeus”.

TOTES LES NOTÍCIES