Aterratge forçós d’un avió de passatgers a l’Aeroport Andorra-la Seu

Un avió de transport de passatgers de petites dimensions ha fet aquest dimarts un aterratge forçós a l’Aeroport Andorra-la Seu. Segons ha informat la Direcció General d’Emergències, el vehicle s’ha trobat amb problemes a l’hora de tocar a terra, cosa que ha requerit l’activació del pla d’emergències Aerocat i la intervenció d’efectius dels Bombers de la Generalitat.

Els fets s’han produït poc abans de les 6 de la tarda. En l’aerotaxi hi viatjaven quatre passatgers i el pilot. Per causes que s’estan analitzant, a l’hora de fer la maniobra d’aterratge, s’ha detectat un problema amb el motor -la turbina no es podia aturar- i amb el tren d’aterratge. Això ha obligat a fer l’aterratge en condicions no previstes, tot i que afortunadament no hi ha hagut danys personals ni materials. Per tal d’aturar el motor ha calgut esperar que s’esgotés tot el combustible del dipòsit. L’avió havia sobrevolat l’entorn de la Seu i Castellciutat abans d’encarar l’arribada a pista a Montferrer.

Quatre dotacions dels Bombers s’han desplaçat fins a l’aeroport, tot seguint el protocol d’emergències en cas d’accident que s’havia assajat abans de la posada en marxa de la pista alturgellenca com a aeroport públic.

Text: ràdio seu

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.