Assandca organitza un taller amb consells sobre l’alimentació durant el tractament del càncer

Amb  motiu del Dia Mundial contra el Càncer, el pròxim dissabte 4 de febrer, l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) ha organitzat un taller demostratiu i una sessió pràctica sobre l’alimentació durant el tractament del càncer a càrrec de la Fundació Alícia.

Sota el títol ‘Agafa la paella pel mànec’, l’activitat pretén posar a la disposició dels malalts oncològics i de la ciutadania en general recursos per ajudar les persones a mantenir un estat nutricional òptim, així com explicar les bases de l’alimentació que han de seguir un cop s’ha diagnosticat la malaltia.El programa d’aquesta jornada s’estructurarà en dues parts: una xerrada demostrativa i un taller de receptes.

La jornada arrencarà amb la xerrada que impartirà Elena Roura, doctora en dietètica i nutrició i directora de l’àrea de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia. L’objectiu de la sessió és explicar diferents tècniques culinàries, mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament del càncer, amb el suport de les demostracions culinàries de la mà del xef Marc Puig-peyde la Fundació.

A continuació, es realitzarà el taller pràctic durant el qual els participants elaboraran diferents receptes a partir de pautes dietètiques pensades per a diferents fases del tractament i per fer front a alguns dels seus efectes secundaris. Els participants podran degustar els plats cuinats i s’enduran un lot format per un llibre de receptes i un estri per cuinar de forma saludable.

Les dues activitats són gratuïtes, però en el cas del taller l’aforament està limitat a 60 places i cal fer inscripció prèvia. La reserva es pot fer a través de l’adreça de correu electrònicinfo@assandca.com.

Professionals de la salut i la nutrició de la Fundació Alícia amb especialistes, personal sanitari i pacients de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) treballen des de fa dos anys en l’elaboració d’una col·lecció de publicacions sobre alimentació durant el tractament del càncer que faciliten informació rigorosa, pràctica i entenedora sobre les pautes d’alimentació i nutrició que cal seguir durant el tractament del càncer. El treball també analitza, des d’un punt de vista científic, les creences i mites populars que relacionen el càncer amb l’alimentació.

Fins ara han vist la llum tres publicacions del projecte: el de recomanacions genèriques sobre alimentació durant el tractament del càncer, el de recomanacions específiques per al càncer de mama i un de mites i creences sobre l’alimentació durant el tractament de la malaltia. La col·lecció es completarà amb volums específics sobre alimentació en els càncers amb més incidència, fins a un total de nou publicacions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.