L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) durà a terme el dissabte 10 de juny la jornada lúdica i esportiva que té com a principal objectiu fer divulgació sobre la malaltia i palesar que des de l’associació es dona suport als malalts.

S’hi han implicat 27 entitats que oferiran diferents propostes perquè els participants puguin passar una jornada fent esport, la qual cosa es completarà al migdia amb una paella popular i a la tarda amb actuacions de grups musicals. El president d’Assandca, Josep Saravia, ha remarcat la reivindicació que es pugui fer radioterapia al país i ha recordat el compromís del Govern per poder donar resposta a la seva demanda.

De manera paral·lela, han fet arribar un carta a Amancio Ortega, responsable d’Inditex, perquè tingui en compte la petició de comprar maquinària de manera que els malalts puguin fer el tractament a Andorra, ja que està fent diferents donacions a Espanya relacionades amb la malaltia. Cada mes, Assandca ajuda a finançar entre 80 i 100 viatges de persones que han d’anar a Barcelona a rebre el tractament.

L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) ha organitzat per al dissabte 10 de juny una jornada esportiva i lúdica per divulgar la malaltia i recordar als malalts que estan al seu costat per ajudar-los. Per aquest motiu, ha organitzat una diada que arrencarà a les 9.30 hores a l’Estadi Nacional durant la qual els participants podran fer diferents propostes de la mà de 27 entitats. Al migdia es podrà gaudir d’una paellada popular i també hi hauran actuacions musicals.

La voluntat de la jornada, segons el president d’Assandca, Josep Saravia, no és tant recaptar fons (tot i que els participants podran fer donacions i amb el tiquet del dinar també es recolliran diners) sinó “trencar la imatge del càncer” i els estereotips al voltant de la malaltia, i acabar amb els “tabús”. Així, ha recordat que l’associació té dues vessants, una de les quals és ajudar els malalts i l’altra divulgar la malaltia i que en aquesta jornada es veuran reflectides.

El cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, ha destacat que donen suport a l’entitat de la qual n’ha destacat que sigui “molt activa, tot i que és molt jove”. També ha posat en relleu que aquesta proposta arribarà en un cap de setmana ple d’activitats a la capital, amb la qual cosa ha fet una crida a què els ciutadans hi participin. 

Saravia ha recordat la reivindicació de l’associació perquè els malalts puguin fer radioteràpia a Andorra i evitin, així, els viatges a Barcelona. Hi ha el compromís del Govern per donar resposta a aquesta demanda, ha recordat, però de manera paral·lela han escrit una carta a Amancio Ortega, responsable d’Inditex, perquè tingui en compte la petició de comprar maquinària de manera que els malalts puguin fer el tractament a Andorra, ja que està fent diferents donacions a Espanya relacionades amb la malaltia. Actualment, des de l’associació ajuden a finançar entre 80 i 100 viatges mensuals, que corresponen a unes tres o quatre persones, però Saravia creu que no arriben “ni al 10%” i ha tornat a posar sobre la taula la necessitat que es tinguin dades estadístiques.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada