Assandca engegarà una campanya per conscienciar sobre la detecció precoç del càncer de mama

L’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca) engegarà aviat una campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la detecció precoç del càncer de mama, i ho farà amb l’ajuda de la recaptació de l’espectacle Mamapop. Aquest divendres ha tingut lloc l’acte d’entrega d’un xec de 5.000 euros per part de Mamapop a Assandca, que els invertirà en l’edició d’uns tríptics amb imatges sobre possibles símptomes de la malaltia. El president de l’associació, Josep Saravia, ha explicat que també destinaran part del donatiu al programa de transport que trasllada els malalts de càncer a Espanya per rebre el tractament, i es treballa per poder fer desplaçaments també a França. L’espectacle Mamapop va tenir lloc a Andorra l’11 de març i va superar les expectatives de l’organització, ja que segons ha explicat el seu director, Manel Simon, va haver-hi alguns handicaps, però tot i això hi van assistir més de 800 persones, i els vídeos promocionals van rebre 90.000 visites. Des de l’organització estan convençuts que hi haurà una segona edició però encara no han volgut avançar la temàtica.

El passat 11 de març l’espectacle Mamapop va arribar per primer cop a Andorra amb l’objectiu de donar suport a la recerca i prevenció del càncer de mama, a més d’oferir al públic la diversió d’un espectacle musical de gran format. El director de Mamapop, Manel Simon, ha explicat que tot i que la data complicava la mobilització de molta gent, finalment van aconseguir la presència de més de 800 persones, i més de 90.000 visualitzacions dels vídeos previs de promoció, en què es van implicar un gran nombre de personalitats polítiques i socials del país.

Aquest divendres ha tingut lloc l’acte d’entrega del xec dels diners recaptats a l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), que finalment han estat 5.000 euros, i que s’invertiran en gran mesura en una campanya de conscienciació sobre la importància de la detecció precoç del càncer de mama, i que s’iniciarà aviat amb uns tríptics amb imatges sobre possibles símptomes, que es repartiran en diversos espais públics.

El president d’Assandca, Josep Saravia, ha explicat que també aprofitaran aquests diners per invertir-los en el programa de transport sanitari que trasllada els malalts a Espanya per poder rebre el tractament, i es treballa també per poder desplaçar-se a França.

Des de l’organització de l’espectacle s’han mostrat molt satisfets perquè han superat força les expectatives previstes, i per tant no dubten que hi haurà una segona edició, tot i que no han volgut avançar la temàtica.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES