Assaig a Catalunya per cobrar les multes de trànsit als estrangers d’immediat

Tots som iguals davant la llei. Aquest principi consagrat ja en la Revolució Francesa és el que el Servei Català de Trànsit vol fer valer pel que fa a les sancions imposades a vehicles estrangers gràcies als controls de velocitat amb radars fixos. Aquest organisme porta anys plantejant-se com cobrar les multes als conductors de fora d’Espanya que se salten els límits amb l’única prova de la foto captada per aquests aparells. L’any passat, unes 130.000 sancions -amb quanties d’entre 100 i 600 euros cadascuna- van caure en sac trencat, segons publica La Vanguardia.

El procés d’integració europea no ha arribat encara a les bases de dades de tràfic dels estats. Existeix una directiva que preveu solucionar aquest problema, encara que no assegura que es pugui obligar al pagament. Mentre no es posi fi a totes aquestes barreres administratives, la Generalitat s’ha plantejat engegar un sistema que permeti identificar a aquests fittipaldis forans i obligar-los a pagar a l’instant. Segons ha pogut saber La Vanguardia, es farà una prova aquest mateix mes de novembre amb la idea de desplegar el mecanisme al llarg del 2013. “No ho fem per recaptar més sinó per deixar clar que tothom és igual davant la llei i perquè la gent no corri, perquè, al final, la qual cosa es pretén és millorar la seguretat en les nostres carreteres”, assenyalen fonts de Trànsit.

Els 216 radars fixos que hi ha operatius a la xarxa viària catalana a van fotografiar l’any passat 162.000 vehicles estrangers que van excedir els límits de velocitat. Aquesta xifra suposa el 20% de totes les infraccions d’aquest tipus que es van cometre en les carreteres.

 

1 comentari

  1. Vaja tela… igualtat¿?llavors si he de pagar una multa també vui que hem la facturin a la meva direcció i no pagar al comptat com a qualsevol persona de catalunya (estem parlant de igualtat no). A més que comencin a cambiar el codi de circulació i posteriorment en parlem, ja que aixó segons la llei de circulació, és ILEGAL.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES