Artur Mas anuncia un pla específic de formació per a atletes d’esports d’hivern

La proposta arriba arran de l’advertiment del COI sobre el baix nivell competitiu i la renúncia d’esquiadors per les retallades

Els alcaldes del Pallars Sobirà demanen al president la construcció del túnel de la Bonaigua

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat, a Sort, la creació d’un Pla específic de formació per a atletes d’esports d’hivern, per resoldre el dèficit de professionals d’alt nivell.

L’anunci arriba després de l’advertiment llançat pel president del COI sobre el baix nivell del país en competicions d’hivern internacionals, que pot ser un obstacle per a la concessió d’uns Jocs Olímpics. Tot coincidint amb aquesta observació, de fet, aquesta setmana s’ha fet pública la retirada de la jove esquiadora Andrea Jardí, que renuncia als propers Jocs Olímpics a causa de les retallades a l’esport d’elit, com també ho ha fet el fondista alturgellenc Vicenç Vilarrubla.

La Secretaria d’Esports de la Generalitat serà l’encarregada de tirar endavant aquest Pla. Mas ha deixat clar que el projecte s’ha de mantenir però que quan es presenti la candidatura ha de ser un projecte guanyador. El president ha dit que des de la Generalitat es dóna ple suport perquè els Jocs Olímpics d’Hivern es puguin celebrar però sense concretar la data.

En la visita a Sort, els alcaldes del Pallars Sobirà han expressat a Mas la necessitat que es construeixi el túnel de la Bonaigua, per millorar la comunicació amb la Val d’Aran i França i per evitar els talls de carretera per nevades.

Mas ha apostat per mantenir viu el projecte, però ha reconegut que l’actual situació econòmica en fa difícil l’execució a curt i mitjà termini. Per això, aposta per avançar en la redacció del projecte i poder-ne fer la construcció tan bon punt Catalunya tingui més disponibilitat de diners.

Queixes pels atacs al bestiar

Finalment, els ramaders pirinencs han traslladat a Artur Mas el malestar pels atacs al bestiar per part d’animals salvatges, com els voltors. El col·lectiu ha demanat més promoció i comercialització de la carn autòctona.