El músic, investigador i divulgador cultural Artur Blasco presentarà aquest dilluns, 22 d’octubre, a l’Ateneu Barcelonès, el documental “Emili Pujol, el mestre”. L’acte, que es farà a les set del vespre a la Sala Oriol Bohigas, comptarà amb la participació d’Artur Blasco, autor del documental; el musicòleg Oriol Pérez Treviño; el president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas Ymbert, i un representant de la Diputació de Lleida.

Emili Pujol (la Granadella, 1886 – Barcelona 1980) ha estat un músics catalans més destacats del segle XX. Deixeble de Tàrrega, concertista i compositor excepcional, als anys vint va començar a redescobrir el repertori antic per a llaüt la viola de mà, i va ser un dels pioners de la música antiga, fent alguns dels enregistraments històrics d’un patrimoni musical oblidat. El seu llegat com a pedagog l’han recollit grans intèrprets actuals com Alberto Ponce, Carles Trepat o Hopkinson Smith.

El documental tracta sobre la vida del mestre Emili Pujol com a compositor, concertista i pedagog. La peça té una durada de 79 minuts, i es va realitzar entre els anys 2016 i 2017 a diferents punts de les Garrigues, el Segrià, Sardenya, França, Portugal, Itàlia i Finlàndia.

Artur Blasco és un referent en el món de la música i la cançó tradicional de muntanya, autor de la col·lecció “A peu pels camins del cançoner”, impulsor de la Trobada d’Acordionistes del Pirineu (que enguany ha celebrat la seva 43a edició) i propietari del Museu de l’acordió d’Arsèguel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada