El director i fotògraf Yann Arthus-Bertrand ha ofert aquest dijous al vespre la seva visió sobre la humanitat amb el seu film ‘Humans’ i amb el debat posterior, en què ha pres part. Bertrand ha posat en relleu que al fer aquesta cinta volia unir diferents aspectes, entre els quals parlar del medi ambient, i ha conclòs que l’experiència d’entrevistar més de 2.000 persones li ha aportat “molt”. “Tothom té alguna cosa a dir i tothom és important”, ha remarcat el realitzador. L’acte ha estat organitzat per l’Ambaixada francesa, la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco (CNAU) i el Govern, amb motiu de la celebració de la Setmana del Medi Ambient. Abans del film, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i l’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, s’han adreçat al públic. De Matha ha remarcat que la pel·lícula és una crida a viure junts i protegir el planeta.

El director i fotògraf Yann Arthus-Bertrand ha compartit aquest dijous al vespre amb el públic l’experiència i el missatge que ha volgut transmetre amb ‘Humans’, la pel·lícula que ha estat projectada de la mà de l’Ambaixada francesa, la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco (CNAU) i el Govern, amb motiu de la celebració de la Setmana del Medi Ambient. El realitzador ha pres part en el debat posterior a la projecció i ha destacat el que li va aportar filmar aquesta cinta, per a la qual es van haver de fer més de 2.000 entrevistes a persones de tot el món. Això l’ha portat a concloure que “tothom és important i tothom té alguna cosa a dir”.

En el film el realitzador mostra la cara humana de diferents temes com l’amor, la vida, la violència, la pobresa o la immigració i els refugiats. Arthus-Bertrand ha posat en relleu en el debat amb els espectadors que volia fer un film que parlés de diferents coses, entre les quals, el medi ambient. I és que ha afegit que “és la primera vegada que sabem que la vida serà diferent” en el futur arran, entre d’altres aspectes, del canvi climàtic.

Davant determinades situacions que els protagonistes de les entrevistes expliquen a càmera, com per exemple la pobresa extrema en certs països i que obliguen els seus habitants a emigrar, el realitzador ha llençat una missatge encoratjador ja que creu que “tothom pot fer alguna cosa”.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i l’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, s’ha adreçat, abans de la projecció, al públic que hi havia a la sala. De Matha ha remarcat que ‘Humans’ és una crida a viure junts i protegir el planeta. La ministra ha recordat que en motiu de la celebració de la Setmana del Medi Ambient hi ha previstos diferents actes.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada