Artalroc exposa 48 guaixos i un mòbil d’Alexander Calder

No ha estat senzill, però el ministeri de Cultura ha aconseguit portar a la sala d’exposicions del Govern, Artalroc, 48 guaixos i un mòbil de l’artista nord-americà Alexander Calder (1898-1976), procedents d’una de les col·leccions privades més importants del món.

La retrospectiva s’ha organitzat amb la voluntat de mostrar la trajectòria i l’evolució de Calder, des de finals dels anys 30 fins a la seva mort, quatre dècades durant les quals es repeteixen els mateixos símbols: el cercle, el triangle, l’espiral, i els colors: blau, groc, vermell, negre, blanc. A partir dels anys 60 el color va començar a predominar, arran d’una albada que va veure des d’un vaixell, i el van acompanyar la resta de la seva vida.

Tot i que se’l qualifica d’abstracte, Calder va crear un llenguatge propi, sense adscriure’s a cap corrent artística, però influenciat per autors com Miró i Mondrian. La mostra ‘Calder. La geometria del color’ es podrà visitar fins al 2 d’agost, i durant aquests mesos s’organitzaran activitats paral·leles.