Inaugurada el passat 21 de gener, l’exposició d’Art Solidari, organitzada pel Patronat de Dames de Meritxell, es podrà  visitar fins el 27 de febrer 2016, a la Sala d’Exposicions del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany.

Sota el lema “L’Art i la Societat”, la mostra ofereix la possiblitat d’adquirir obres d’alta qualitat d’artistes locals i també forans, a uns preus realment molt accesibles per a tothom. Els preus de venda oscil·len dels  80 Euros fins als 2.000 Euros. Els diners recaptats són a favor de la tasca solidària del Patronat de Dames de Meritxell, que va ser la primera entitat que des de fa 40 anys ha donat i dóna suport socioeducatiu i econòmic a les famílies més necessitades del país.

Al CAEE s’hi troben més d’un centenar d’obres realitzades amb diversitat de tècniques que van des de les litografies fins a la tècnica del gravat calcogràfic com és el cas dels “ Astres” (4) creats per Roberto Corominas.

A l’entrar a la Sala en un primer pla admirem una obra de l’artista andorrana  Carme Massana que reconeixem  per la seva riqueza colorista i propera. Al costat hom hi descobreix una gran pintura apaisada titulada “Poma groga” d’autor anònim,  la qual  ens recorda els bodegons de Paul Cézanne (1835 – 1906). 

La pintura a l’oli està molt ben representada pel “Paisatge” de Pere Ribot, i “Albarracin” (Teruel),  de José Suarez Gomez que ens dóna la benvinguda  a l’accedir a la sala. A proximitat hi descobrim una aquarel·la de “Sispony” realitzada per l’Agustí Rios i Ferrer. El també professor de dibuix,  al CAEE, l’any 2015 ens havia ofert una “Nova mirada al romanic” compartint espai amb el museu de maquetes a la tercera planta.

Recuperant l’oli sobre tela hom hi pot admirar el “Parc de la Font del Gat” d’autor anònim i  “Paisajes del Mundo” de Jaume Solé, entre altres obres exposades per a la venda benèfica.

Podem trobar també una obra de la Zoé titulada “Variacions 1” feta amb tècnica mixta sobre fusta. El mateix suport que empra John  Morrison per a la seva pintura “sense títol” , la qual  té reminiscències Picassianes de la sèrie dedicada als instruments musicals. També amb tècnica mixta s’hi troba “The big Tree” de Maria Ceniceros, a part d’un acrílic de Xavier Salvador.

Quant al gravat, l’Ana Antolinez ens mostra “El taronger florit” una gran interpretació de la guanyadora del IX Premi Arts Andorra que l’autora va guanyar al seu dia amb una altra litografia també de gran qualitat. Dins la mateixa línea del gravat hi participa també  l’Ana Garcia del Olmo, etc.

Totes són obres seleccionades però s’ha de destacar un quadre “sense títol” de la Rezvan Kani, on s’hi veu la cara femenina com a eix central.

“La finestra” és una litografia a color de Jordi Pagans Montsalvatge, que ens recorda aquella “Noia de la finestra” de Salvador Dali pintada el 1925.

S’hi troben també moltes aportacions anònimes, com per exemple el “Paisatge Urbà” i un altre “sense títol” d’ expressió geomètrica i lineal realitzada amb els colors primaris. 

art solidariEn un altre espai  hi ha “El Colomar…” de Ramon Llobet i al costat hi ha les respectives aportacions de Frederic Lloveras, que pinta “La Rambla” però també ens trasllada al “Hyde Park” i a una centrica “Fruiteria” de Londres.

Amb ceres sobre paper hi ha els “Pescadors” on els colors és fan naturals  i en contrast amb el blau de la litografia de les  “Marismes” de  la Montserrat  Casacoberta que s’ubica al seu entorn. El Carles Nadal aporta “Poble”.

El “Jardí” del pintor, gravador i paisagista Josep Serra i Llimona acompanya en el mur de la sala a l’obra de Antoni Clavé (1913 – 2005), així com la litografia “Sense títol” d’Albert Rafols Casamada (1923 – 2009) més enllà.

 “Catalunya” és una interpretació abstracta d’Eduard Arrauz Bravo, amb els colors bàsics. A part,  i en una altra àmbit, la Fiona Morrison ens transporta a la seva obra amb un format de gran bellesa.

Finalment una recomanació:  Teniu fins el proper dia 27 de febrer  per posar “Art a la vostra vida”,  i si a més a més,  és “Art Solidari”, de ben  segur que us sentireu satisfets de participar en aquest projecte de país del Patronat de Dames de Meritxell.

1 comentari

  1. Tots els teus articles són interessants. A tot arreu es poden trobar notícies polítiques, però de cultura no se’n parla gaire en aquest país. Y les coses que expliques sempre tenen aquest toc cultural que jo agraeixo molt. I a més a més, m’agrada el teu estil. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada