Art i natura units a Engolasters per seduir 600 escolars

El  peu del llac d’Engolasters, a la zona d’Encamp, és l’espai escollit per la biennal de Land Art per apropar la creativitat i la natura a alumnes de primària del país. Des del dilluns 8 de maig fins aquest divendres 19, més de 600 alumnes passaran per la Zona Ras per participar en diversos tallers on es fomenta el treball en equip, el reciclatge i l’esperit artístic. “Avui en dia tenim nens sobreprotegits i aïllats amb la tecnologia”, i quan arriben aquí “és una explosió per ells, s’ho passen bé”, ha defensat Emma Regada, una de les impulsores de Land Art. Es tracta de “retrobar-se amb el medi ambient d’una manera creativa”, ha opinat el ministre d’Educació, Eric Jover.

La Biennal Internacional de Land Art no s’oblida de la població més jove del país, i per a ells els han organitzat diversos tallers a l’anomenada Zona Ras dels entorns d’Engolasters. És una iniciativa que ja es va fer a la primera edició, que té com a objectiu apropar l’art als escolars de primària (entre 7 i 10 anys), i connectar-los amb la natura i l’entorn. Els tallers van començar el dilluns dia 8 i duraran fins aquest divendres 19. Hi passaran més de 600 alumnes dels tres sistemes educatius.

“La idea és que els nens i nenes retornin a la natura, tinguin contacte amb materials i ho facin ells mateixos”, ha defensat Emma Regada, de Land Art, que ha lamentat que en l’actualitat “els nens estan sobreprotegits i aïllats amb la tecnologia, sempre els estem dient que vigilin o que no es facin mal, i quan venen a Engolasters a participar als tallers és una explosió per a ells, s’ho passen bé”.

En total, des de Land Art han posat a disposició de les escoles una vintena de tallers, des de construir un poble de manera col·lectiva, fins a passar per pedres flotants, fer plaques solars o celebrar una passarel·la de moda amb vestits fets amb materials que proporciona la natura i reciclats. Regada ha reivindicat que els alumnes andorrans facin més activitats d’aquest caire durant tot el curs escolar per evitar que estiguin sempre asseguts a les aules.

Durant aquest dilluns al matí, els alumnes que participaven als tallers de la Zona Ras han tingut la visita del cap de Govern, Toni Martí; el ministre d’Educació, Eric Jover; el director general de FEDA (que subvenciona l’activitat), Albert Moles; i el comissari de Land Art, Pere Moles.

Jover ha celebrat la iniciativa, sobretot per la “vessant artística lligada amb el medi ambient i l’entorn”. Permet, ha defensat, que els alumnes “es retrobin amb el medi ambient d’una manera creativa”, fet que els aporta “un plus a la seva educació”.

Per la seva part, Martí ha agraït als impulsors de Land Art la iniciativa perquè permet apropar l’art a tota la població, sobretot en aquest cas al sistema educatiu del país.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES