Una vintena de propostes optaran al Premi Ordino Jardins d’Art en la tercera edició, un certamen que tindrà lloc els dies 21 i 22 de setembre al poble d’Ordino i ompliran d’art els carrers. La selecció ha anat a càrrec dels membres del jurat, Josep Ma. Ubach i Ruth Casabella que atorgaran un premi únic de quatre mil euros al millor artista. La convocatòria internacional d’arts visuals ha rebut vint-i-cinc dossiers i de la tria, la meitat pertanyen a artistes d’Andorra. Alguns d’ells són repetidors al certamen com el pintor Alfons Valdés, la ceramista Gemma Piera o els fotògrafs Montserrat Altimiras i Jean Luc Herbert.

Martín Blanco, Rafa Contreras, Miquel Mercè, Olga Razenkova, Zhihong Zheng, Christel Illa o Dani, són altres artistes establerts a Andorra que exposaran la seva obra al carrer. Pel que fa a als artistes de fora, participen Patricia Pons amb una instal·lació, el pintor Vincent Gadait, i els escultors Sebastien Gastaldi & Coin i Sylvia Gerardin, tots de procedència Francesa; el fotògraf André Eppe, de Bèlgica, i de Barcelona participaran les pintores Ruseta Sà, Susana Negri i l’escultora Laura Maresc, establerta a la ciutat, originària d’Andorra. Les propostes de tots ells es poden consultar a www.ordinojardinsdart.com.

Com a principals novetats de l’edició, destaca el premi únic de 4.000 euros per a l’artista guanyador i l’exposició al CAEE, en col·laboració amb el Comú d’Escaldes. El Premi únic vol incentivar la participació d’artistes professionals, segons va explicar Josep Ma. Ubach membre del jurat juntament amb la responsable del CAEE, Ruth Casabella. Un altre de les novetats de l’edició que es prepara és la presència de l’artista convidat, l’escultor Ernest Altés que exposarà a la Galeria Mama Maria, espai col·laborador de l’esdeveniment des de la primera edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada