Art al Roc abaixa la persiana després de quatre anys d’activitat

Un dels espais del centre Art al Roc
Un dels espais del centre Art al Roc. Foto RTVA

El ministeri de Cultura es mostra decebut pel tancament de la sala d’exposicions Art al Roc. El comú d’Escaldes-Engordany va comunicar a l’executiu fa uns mesos el desig de recuperar les instal·lacions. La titular de la cartera de Cultura, Sílvia Riva, lamenta la falta de diàleg amb la majoria que encapçala Rosa Gili. En quatre anys i mig la sala ha acollit 19 exposicions i ha rebut més de 20.000 visitants.

El comú d’Escaldes-Engordany fa mesos que va reclamar al Govern que li retorni l’espai Art al Roc. L’edifici va ser cedit per la corporació que llavors liderava Trini Marín a l’executiu que encapçalava Toni Martí, que necessitava una alternativa a la sala d’exposicions situada a l’antiga caserna de bombers d’Andorra la Vella on s’havia d’ubicar l’edifici The Cloud.

El Govern lamenta que s’hagi comunicat aquesta decisió en un moment complicat marcat pel coronavirus. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha explicat que “davant la manifestació que va fer el comú, la primera reacció va ser demanar quina era la nova intenció que tenien i restar a la seva disposició per treballar de la mà” i ha lamentat que “encara no hem tingut cap resposta”. En els propers dies s’hauran de deixar buides les instal·lacions. Des del ministeri es fa un bon balanç de l’espai que en quatre anys i mig ha acollit 19 exposicions d’artistes nacionals i internacionals i ha rebut més de 20.000 visites.

Sílvia Riva també ha indicat que s’està treballant per trobar una altra localització per instal·lar-hi una nova sala d’exposicions del Govern, una de les prioritats per a aquesta legislatura. La ministra no ha pogut avançar cap emplaçament, tot i que la voluntat és començar l’any que ve amb aquest nou espai cultural.

L’últim acte que ha acollit la sala Art al Roc ha estat la cloenda de l’exposició “Joan Monegal. El simbolisme estètic” que es va poder gaudir a les xarxes socials des del passat març durant el confinament.

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, també ha parlat sobre el tancament de la sala d’exposicions Art al Roc i pensa que això no ha de ser un inconvenient per al Govern. Gili ha explicat que volen potenciar l’espai que recuperen conjuntament amb diversos projectes que donin més vida a la part alta de la parròquia.

TOTES LES NOTÍCIES