sahara201511 nens i nenes dels campaments de refugiats del Sàhara passaran l’estiu amb
famílies andorranes gràcies al programa Vacances en Pau. Un any més, els infants han arribat aquest diumenge procedents de Tindouf i seran fins al 4 de setembre a Andorra, amb les famílies d’acollida que participen al projecte Vacances en Pau que gestiona l’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (ADSAPS).

Durant aquest dos mesos, els nens i nenes que habitualment viuen en camps de refugiats al Sàhara poden allunyar-se dels més de 50º de temperatura que pateixen a l’estiu i tenen accés a revisions mèdiques i d’especialistes que no serien possibles si no viatgessin a la Península i al Principat.

D’altra banda, els infants participen als esports d’estiu i altres activitats de lleure del país fomentant així l’intercanvi cultural i social amb els nens i nenes del Principat. Des d’ADSAPS creuen que és una manera també de conscienciar els més petits de la situació que viuen altres nens com ells en un país diferents i d’aprendre tots junts.

Pròximament, el Comú d’Ordino oferirà una recepció oficial per als nens i nenes que participen al programa Vacances en pau. 

Des de l’associació volen donar les gràcies al Govern d’Andorra, als comuns, a la Fundació BPA i als professionals que hi treballen, a les entitats privades, comerços i particulars que col·laboren i donen suport a l’ADSAPS i, d’una manera o d’una altra, els han ajudat a tirar endavant el projecte Vacances en Pau i fer possible l’arribada dels nens sahrauís.

Text i foto: ADSAPS

1 comentari

  1. Desitjo que s’ho passin d’allò millor amb les seves famílies andorranes durant l’estiu i al setembre, de segur que tindran ganes també de tornar a casa seva per tornar a estar amb les seves famílies saharianes i emportar-se els regals que hauran rebut amb amor durant aquest dos mesos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada