Arribarà la victòria del pollets?

Uns pollets
S’ha d’avançar per a la protecció dels pollets mascles (Ecoticias)

Com que els pollets mascles no contribueixen a la producció d’aliments, comercialment se’ls considera com una càrrega, sense valor per a les indústries alimentària i agrícola. Tràgicament, la solució ha estat matar-los quan tenen al voltant d’un dia d’edat. Sovint molent-los o gasant-los.

Molts grups de defensa dels animals han pressionat apassionadament per aquest tema, cosa que ha donat lloc a algunes accions aïllades de gran abast a tota la UE. Deutscher Tierschutzbund va ajudar a garantir que el sacrifici de pollets es prohibís a finals del 2022 a Alemanya.

En altres llocs, gràcies als esforços incansables d’Igualtat Animal, aquesta matança rutinària s’aturarà a Itàlia a partir del 2026. Això frenarà la mort i el patiment d’uns 35 milions de pollets mascles a l’any. Àustria, Luxemburg i França també n’han prohibit la pràctica. I estan buscant activament solucions alternatives, més ètiques i humanes, sobre què fer amb aquests animals.

Tot i això, malgrat aquests fantàstics èxits, encara no hi ha hagut una prohibició legislativa de la UE sobre la seva matança sistemàtica. És per això que, a principis d’aquest any, Eurogroup for Animals, juntament amb 17 ONG més van enviar una carta oberta al Consell de la UE. Hi van sol·licitar que això s’inclogués en les properes revisions de la legislació sobre benestar animal.

 

Prou d’assassinar els pollets

En una consulta pública recent a AGRIFISH, els ministres d’agricultura de tota la UE van discutir els matisos d’una llei per a posar fi a la matança de pollets mascles. Destacant els problemes ètics i pràctics de l’acció brutal i les alternatives per les quals es podia optar.

A l’Annex presentat als ministres, es va reconèixer que el sacrifici va en contra del que els consumidors de la UE esperen pel que fa a ‘millor benestar animal’. Tot i que es va acordar alhora, que posar fi a la pràctica seria “un gran desafiament per al sector”.

Representants d’estats membres com Espanya i Suècia van destacar que l’ús de la tecnologia serà vital per a forjar un nou futur per als pollets mascles. Mentre que els ministres d’Hongria, Irlanda i Croàcia van expressar la necessitat d’avaluacions d’impacte sòlides per a ajudar a esquivar una prohibició a tota la UE.

També es va reconèixer que països com França i Alemanya estan aplanant el camí en aquest camp, ja que s’han compromès amb la prohibició i estan en el procés de trobar alternatives al maneig de pollets mascles i, així, podrien convertir-se en models, que altres països de la UE poden seguir.

Les ONG consideren que la conclusió de la consulta va ser positiva, perquè els assistents van coincidir àmpliament al punt més important: Que matar pollets mascles no és ètic i s’hauria de prohibir. Més que immoral, també és insostenible i no complementa el tipus de sistemes alimentaris pels quals treballa la UE. No hi ha lloc per a aquest tipus de pràctiques en el futur que la UE pretén forjar.

 

Per Ecoticias

TOTES LES NOTÍCIES