Arriba la 3a edició de l’OTSO Trail Dog d’Encamp, el pròxim 16 d’octubre

Un home i un gos corrent per la natura
Un home i un gos corrent per la natura (iStock)

Arriba la 3a edició de l’OTSO Trail Dog d’Encamp, que tindrà lloc el proper 16 d’octubre amb sortides i arribades al centre de la parròquia, concretament a la plaça dels Arínsols. Aquesta cursa “pet friendly” es realitza per equips: una persona i el seu gos.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha celebrat que “aquesta modalitat d’esdeveniment esportiu ens agrada moltíssim per l’especial que és sortir a córrer amb la teva mascota”. A més, “a Encamp venim apostant per a ser una parròquia pet friendly. Podem destacar, per exemple, que tenim una de les zones d’esbarjo per a gossos més grans d’Europa. I amb activitats com la trail seguim amb l’aposta ferma de treballar pels ciutadans i pels seus animals de companyia”.

Fernàndez també ha destacat que, com a novetat d’enguany, “hem volgut fer partícips als cossos especials del país (Bombers, Policia i Banders), que d’una manera o altra els tindrem presents, ja sigui corrent a la cursa uniformats o a través d’activitats”. En el marc d’aquesta participació, dissabte a la tarda es farà una exhibició a la plaça dels Arínsols per part del cos de Bombers i dels seus guies canins, que mostraran part del treball que desenvolupen en el seu dia a dia.

D’altra banda, el director de l’OTSO Trail Dog, Jordi Solé, ha explicat que una altra novetat destacable d’enguany són els recorreguts. “L’any passat teníem dues curses i les dues eren populars, de 3 i gairebé 7 km. Molta gent ens va dir que féssim recorreguts més llargs i en aquesta edició tindrem tres curses, de 7, 12 i 21 km”. Per tant, “seguim tenint una opció més de caminada, que seria la primera, i les altres dues ja són més de cursa. De fet, la de 21 ja seria per a gent i gossos més entrenats”.

A més, el recorregut de 21 km “és d’una novetat total no només a Andorra sinó també als països veïns”. Per tant, “pot acabar sent una cursa de referència tant per a Espanya com per a altres països propers, com França, país del qual ja tenim algun inscrit. També en tenim d’Aragó i el País Basc”.

 

Tres recorreguts: 7, 12 i 21 km

Les curses dels tres recorreguts tindran la sortida i arribada a la plaça dels Arínsols, i les hores d’inici seran: a les 8 h la de 21 km, a les 9 h la de 12 km i a les 10 h la de 7 km. L’entrega de premis i els podis es faran a les 14 h a la plaça.

Pel que fa al recorregut de 7 km, està pensat per a un públic més ampli, fins i tot, amb l’opció de fer-se caminant. El desnivell és d’uns 467 m positius i passa per Engolasters.

La modalitat de 12 km, amb un desnivell positiu de 988 m, està pensada per a un públic més preparat i habituat a les curses de trail, però que volen un recorregut més curt. Aquesta cursa passa pel Refugi dels Agols i disposa de dos avituallaments, un d’ells a la meta.

La cursa de 21 km compta amb un desnivell positiu de 1.577 m i està pensada per a un públic molt preparat i habituat a les curses de trail. La ruta passa pels Cortals i l’estany i el refugi d’Ensagents. El recorregut tindrà tres avituallaments, un d’ells a la meta.

Totes les curses compten amb categoria masculina i femenina.

 

Un euro de cada inscripció anirà a l’entitat GosSOS

Les inscripcions ja es poden fer per internet a través dels webs comuencamp.ad i otsosport.com fins al dia 14 d’octubre. El preu de la inscripció és de 30 euros, dels quals, un euro es destinarà a l’entitat de protecció dels animals que col·labora amb l’esdeveniment, GosSOS. L’entitat estarà present a la zona del village a la plaça dels Arínsols.

Tots els inscrits rebran un welcome pack amb material esportiu i una samarreta especial de la tercera edició de l’OTSO Trail Dog.

TOTES LES NOTÍCIES