Arriba la 10a World Robot Olympiad Andorra Telecom

Els infants en una prova d'una edició anterior (Andorra Telecom)
Uns infants en una prova d’una edició anterior (Andorra Telecom)

Un total de dotze equips prendran part aquest dissabte a la desena edició de la World Robot Olympiad Andorra Telecom (WRO), una competició de robòtica educativa d’àmbit internacional, que ofereix a infants i joves l’oportunitat d’apropar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i a l’enginyeria.

Els joves participants en aquesta competició, amb el suport del seu entrenador, han hagut de construir un robot innovador que superi un repte. Així, aprenen i demostren la seva capacitat de resolució de problemes i, al mateix temps, desenvolupen les seves competències personals.

Les categories en les quals competiran els equips són Star, per a infants de 8 a 12 anys, Elementary, per a infants de 8 a 12 anys i Junior, per a joves d’11 a 15 anys.

A les 10  del matí de dissabte s’obriran per al públic les portes de l’auditori del centre de formació professional d’Aixovall i començaran les rondes de classificació de les diferents categories. Cada equip podrà realitzar fins a un total de quatre rondes, de les que puntuaran per a la classificació final les dues millors.

Els guanyadors de cada categoria tindran accés a la final nacional espanyola de la WRO que tindrà lloc els pròxims 14 i 15 de setembre a Almeria.

Andorra Telecom promou la formació de la robòtica i innovació entre els infants i adolescents a través de les competicions de la First Lego league (FLL), que aplega equips de diferents escoles, i a través de la World Robotic Olympiad (WRO), que reuneix clubs de robòtica. L’objectiu és incentivar les activitats relacionades amb l’educació STEAM, un model pedagògic que agrupa cinc àrees – ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques – per a la resolució de problemes tecnològics.

[do_widget id=category-posts-pro-64]