L’exposició itinerant “La Catalunya en peu”. 80 anys de Parlament s’instal·la a partir de demà divendres, 4 d’octubre, a la sala polivalent del centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell. Es podrà visitar fins el 27 d’octubre.

Aquesta exposició commemora l’activitat parlamentària en l’actual seu d’aquesta institució, tot fent un recorregut per cinc etapes històriques a través de 10 mòduls amb imatges, vídeos, textos i altres elements museogràfics.

Cal remarcar que a Catalunya, el parlamentarisme té arrels molt pregones. Certament, l’actual Parlament no és altre que el que es recuperà fa vuitanta anys, ja que hi ha una línia història de continuïtat institucional fins i tot en les circumstàncies més adverses, però la tradició política de Catalunya s’ha basat sempre en una tradició de Corts que es remunta a l’edat mitjana i que, amb sotragades, enllaça amb la història contemporània del país.

Els objectius d’aquesta exposició són: incrementar el grau de coneixement i la valoració entre la població, sobretot els adolescents i joves, i contribuir a la difusió de la institució parlamentària i fer-la present en el territori; facilitar i estimular la identificació dels ciutadans, especialment dels més joves, amb la institució més genuïna de la democràcia: el Parlament; mostrar que l’actual institució parlamentària a Catalunya és l’hereva directa del Parlament recuperat el 1932; i fer palès que Catalunya és un país d’una molt antiga tradició de parlamentarisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada